Sosyal Medya

Güncel

Sezai Karakoç: Fikir partilerinin önü açılmalı

Yeniden Diriliş Partisi lideri Karakoç, siyasetteki gerilimin ülkeyi ve toplumu yıprattığını, halkın psikolojisini bozduğunu söyledi.



Yüce DiriliÅŸ Partisi Genel BaÅŸkanı Sezai Karakoç, “BaÅŸkanlık sistemi ve yeni anayasa konularından önce, Siyasi Partiler Kanunu’nun deÄŸiÅŸtirilerek, her türlü fikir partisinin kurulmasına imkan verilmesinin gerekliliÄŸi üzerinde ısrarla duruyorum. Ama ne yazık ki, bu konuda bir ilerleme mümkün olamamıştır” dedi. 
Karakoç, AltındaÄŸ ilçesi Hamamönü semtinde düzenlenen Yüce DiriliÅŸ Partisi 3. OlaÄŸan Büyük Kongresi’nde yaptığı konuÅŸmada, ülke ve milletin, içeride ve dışarıda yaÅŸanan olaylar nedeniyle ağır bir baskıya maruz kaldığını söyledi.

FÄ°KÄ°RLER ZÄ°NCÄ°RLE BAÄžLI

Karakoç, Türkiye’nin mevcut siyasi yapısından dolayı geniÅŸleme imkanı bulamadıklarını belirtti. Türkiye’de her türlü fikir partisinin önünün açılması gerektiÄŸini kaydeden Karakoç şöyle devam etti: “Fikirler hür, eylemler kanun dairesinde yapılabilir. Ama fikirlere sınır yoktur. Biz ise bugüne kadar, 60 yıllık çok partili dönemde hep fikirleri baÄŸladık, bugün hala zincirlerle baÄŸlıdır.”      

BAÄžIMLILIK SÃœRÃœYOR

Sezai Karakoç, geçmiÅŸte olduÄŸu gibi günümüzde de ikili parti sisteminin yaÅŸandığını iddia ederek, “Siyaset alanında varolan ÅŸiddetli gerilim, aslında toplum ve ülkeyi yıpratmayı sürdürmektedir. Çok partili dönemin başından beri devam eden bu durum, ne yazık ki halkın psikolojisinde olumsuz geliÅŸmelerin doÄŸmasında etkili olmuÅŸtur. Bu yüzden, dış iliÅŸkilerin ana ekseni deÄŸiÅŸmemiÅŸ, ülkemiz bağımlılıktan kurtulamamıştır” ifadesini kullandı. - ANKARA AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.