Sosyal Medya

Coğrafyamız

Salih Müslim değişti: Türkiye'ye destek oluruz

Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından PYD terör örgütü lideri Salih Müslim açıklamalarda bulundu.



Türkiye'nin Rus jetini düşürmesinin ardından iki gün önce açıklamalar yapan PYD EÅŸ Genel BaÅŸkanı Salih Müslim, Türkiye'yi suçlarken bugün yaptığı açıklamayla "Türkiye'yle diyaloÄŸa hazırız" dedi.

Nitekim Rusya’nın bundan sonraki süreçte Türkiye’ye karşı PYD kartını kullanacağı yönündeki iddia en çok tartışılan konulardan biri. Bu olasılıkları PYD EÅŸ Genel BaÅŸkanı Salih Müslim’e sorduk. PYD lideri, Türkiye’nin Kürt bölgesine yönelik son dönemlerde geliÅŸtirdiÄŸi sert tutumundan ötürü duyduÄŸu hayal kırıklığını dile getirirken “uzlaşı ve diyalog”a da kapıları kapatmıyor. 

"TÃœRKÄ°YE Ä°LE DÄ°YALOÄžA HAZIRIZ"

Ancak, “Rusya’nın PYD’yle yakınlaÅŸmak isteyeceÄŸi bir dönemde Türkiye’nin Kürt politikasını gözden geçirmesinin gerekliliÄŸi sorusuna Müslim olumlu yaklaÅŸtı: “Türkiye eÄŸer bize karşı politikasını gözden geçirecekse, bizimle iletiÅŸime geçecekse hazırız. Biz siyasi bir partiyiz. Bünyemizde Türkmenler de var Araplar da, diÄŸer gruplar da. Türkiye onlarla da iletiÅŸime geçebilir. Destek oluruz. Türkiye ile yakın olmak istiyoruz. Bizim Türkiye ile bir düşmanlığımız yok. Sınırın sakin ve güvenli olmasını istiyoruz. Ancak Türkiye’nin saldırgan tutumu süreci sekteye uÄŸratıyor.” Ankara’da yeni hükümetten beklentisinin ne olduÄŸu sorusuna ise PYD lideri “Bekliyoruz. Hükümetin tavrını deÄŸiÅŸtirmesi gerekiyor. Hükümetin ne yapacağını bekleyip göreceÄŸiz” yanıtını verdi. 

Kürt devleti kurulacak mı?

“Rusya’nın, Suriye ve Irak Kürt bölgesini birleÅŸtirerek bir Kürt devleti kurma projesi var mı? sorusuna ise Müslim ÅŸu yanıtı verdi: “Bilmiyoruz. Herkes kendi çıkarına göre hareket eder. Fakat sanmıyorum. Bunun OrtadoÄŸu gerçeÄŸine uygun düşeceÄŸini zannetmiyorum.” Viyana’daki Suriye görüşmelerini desteklediklerini de belirten Müslim görüşmelerden sonuç çıkması ve soruna siyasi çözüm bulunması için ellerinden gelen her ÅŸeyi yaptıklarını vurguladı.

Kaynak : Yeniyüzyıl Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.