Sosyal Medya

Güncel

Sabiha Gökçen'deki patlamanın sırrı çözülemedi

Sabiha Gökçen'de meydana gelen patlamadan sonra güvenlik alarmı verildi. Polis çevrede patlamayla ilgili delil aramaya devam ediyor



Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bir kiÅŸinin de yaralandığı patlama sonrası Atatürk Havalimanı'nın giriÅŸ noktalarındaki aramalar da sıklaÅŸtırıldı. 

Güvenliğin üst düzey uygulandığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da polis güvenlik önlemlerini artırırken yol kontrol noktasında durdurulan araçlarda ve şoförlerin üzerinde aramalar da daha detaylı yapılıyor.

Polis bir arama esnasında aracın bagajında bulduÄŸu baltaya el koydu. Polis ekipleri  avuç içi bilgisayarlarla (PDA) kimlik bilgilerini girerek GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolü yapıyor.

POLİS ÇEVREDE DELİL ARIYOR

Öte yandan, patlamadan sonra polisin başlattığı arama ve inceleme işlemleri sürüyor. Onlarca polis, havalimanı çevresindeki boş arazilerde gezerek patlamaya ilişkin ipuçları aradı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gece patlama meydana gelmiÅŸ, bir temizlik görevlisi kadın hayatını kaybetmiÅŸ, bir kadın da yaralanmıştı. Olayın ardından polis Ä°stanbul'da teyakkuza geçti.

Havalimanı içerisindeki incelemelerden sonra, polis boş arazilerde ve ormanlık alanda da arama başlattı. Havalimanını gören yüksek kesimlerde onlarca polis delil aradı. Aramalar gün boyu sürdü. Bazı bölgelere şerit çekilerek vatandaşların bu alanlara girişi önlendi. Polisin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

DIÅžARDAN SALDIRI Ä°HTÄ°MALÄ°...

Polis ve yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürerken, patlamanın havalimanını dışardan hedef alan bir saldırıdan kaynaklandığı ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi.

PARÇA TESİRLİ

Patlamanın nedeniyle ilgili incelemeler sürerken birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluÅŸtuÄŸu görüldü. 

206 NO'LU KÖPRÜDEKİ UÇAK

Parçaların isabet ederek hasara yol açtığı ilk nokta 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçağın çok yakını. 2 kadın işçi bu noktada vücutlarına isabet eden parçalarla yaralandı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 30 yaşındaki temizlik işçisi Zehra Yamaç ve mesai arkadaşı Canan Burgulu (34) ile bu noktada çalışıyordu. Patlamanın yol açtığı parçalar Yamaç'ın başına Burgulu'nun da koluna isabet etti.



UÇAKLARA DA PARÇA İSABET ETTİ

Ä°kinci hasar, bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinide 201 numaralı köprü yakınlarında tespit edildi. Uzman ekipler ilk incelemeleri sonucunda üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonunda belirledi. Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdeklerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi. Hasar gören uçak sayısının en az 3 olduÄŸu öğrenildi. 



SAVCI İNCELEME İÇİN HASTANEDE

Öte yandan kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Arastirma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yamaç'ın cenazesi morga konuldu. Savcı inceleme yapmak üzere saat 10. 15 'de hastanenin morguna geldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.