Sosyal Medya

Dünya

Putin’den Ukrayna yönetimine “Nazi” benzetmesi

NATO, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik agresif tavrına karşılık iki ülke sınırında keşif uçuşlarıma başlamış ve çatışmaların olduğu sınır bölgelerindeki askeri varlığını artırmıştı.



Ukrayna BaÅŸbakanı Arseni Yetsenyuk, hükumetin parlamentoya NATO üyeliÄŸi için gerekli yol haritasını hazırlaması yönünde talimat vereceÄŸini açıkladı. Ukrayna’nın gerekli kriterleri yerine getirmesi halinde üyeliÄŸine sıcak bakılıyor.

DiÄŸer yandan NATO Genel Sekreteri Rasmussen Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçılara silah desteÄŸinde bulunmaya devam ettiÄŸini söyledi:

“Rusya, Ukrayna’daki ayrılıkçı gruplara tank, patlayıcı madde ve roket gibi ağır silahlar vermeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna’ya hem kendi topraklarından hem Ukrayna topraklarından roket fırlatıyor.”

Bu arada Rusya lideri Putin, Ukrayna’nın ayrılıkçı gruplara yönelik askeri operasyonlarını ağır bir benzetme ile Nazi ordusunun Rusya’yı iÅŸgal etmesiyle karşılaÅŸtırdı:

“Maalesef Ukrayna’nın doÄŸu kentlerine yönelik operasyonu, bana Nazi Almanya’nın bizim örneÄŸin Leningrad gibi ÅŸehirlerimizi iÅŸgal etmesine ve köyleri istila ederek halkı katletmesine benzetiyorum.”

NATO, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik agresif tavrına karşılık iki ülke sınırında keÅŸif uçuÅŸlarıma baÅŸlamış ve çatışmaların olduÄŸu sınır bölgelerindeki askeri varlığını artırmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.