Sosyal Medya

Coğrafyamız

Putin Suriye'ye asker gönderecek

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin Bağdat’ta bir operasyon odası aracılığıyla istihbarat paylaştığını söyledi. Rusya'nın Suriye'de savaş alanının gerekliliklerini yerine getirdiğini belirten Nasrallah, Putin'in ihtiyaç halinde ilave güçleri birkaç saat içinde sağlayacağını söylediğini ifade etti.



Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan'dan yayın yapan Hizbullah'a yakın El Meyadin televizyon kanalına röportaj verdi.

Nasrallah, Ruslar'ın Suriye'den çekilmeden önce kendilerine danışmadığını ancak çekilme gerçekleşmeden önce bilgilendirildiklerini dile getirdi.

Nasrallah, Rusya'nın Suriye'ye askeri müdahale planının muhaliflerin Ä°dlib'in kontrolünü ele geçirmesinden çok önce olduÄŸunu belirterek, “Bazıları Rusya'nın Suriye'ye girmekte acele ettiÄŸini düşünüyor. Bu doÄŸru deÄŸil. Bu uzun süredir Ä°ran, Suriye ve Rusya tarafından planlandı. Biz de bu görüşmelere taraftık" dedi.

Rusya hava gücünün hala daha Suriye'de savaş alanının gerekliliklerini yerine getirdiğini belirten Nasrallah, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ihtiyaç halinde ilave güçleri birkaç saat içinde sağlayacağını söylediğini dile getirdi.

Nasrallah, Suriye'de yüz binlerce insanın canına mal olan savaÅŸta grubunun beraberinde savaÅŸtığı BeÅŸÅŸar Esed'ın, "Sadece kendisini deÄŸil daha geniÅŸ bir hareketi temsil ettiÄŸini, müttefiklerinin ayrılmasını kabul etmeyeceÄŸini" ileri sürerek, “Suriye çözümüne Suriyeliler karar vermeli" dedi.

Suriye'deki siyasi çözümün sağlanmamasında Suudi Arabistan'ı suçlayan Nasrallah, çözümün bu yıl kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinden sonra sağlanabileceği yorumunu yaptı.

"Aynı istihbarat odasındalar"

Nasrallah, Rusya, Ä°ran, Irak ve Suriye'nin BaÄŸdat'ta bir operasyon odası aracılığıyla istihbarat paylaÅŸtığını söyleyerek, “Rusya, Ä°ran, Irak ve Suriye, BaÄŸdat'taki bir operasyon odasında koordinasyon saÄŸlıyor ve istihbarat paylaşıyor. Ancak Hizbullah ve Rusya arasında direkt bir iletiÅŸim yok.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.