Sosyal Medya

Dünya

Putin'den Kurban Bayramı'nda tatil istendi

Change.org sitesinde başlatılan imza kampanyası ile Rusya'da yaşayan Müslümanlar ülkede Kurban ve Ramazan Bayramlarının resmi tatil olmasını istedi



Rusya’da Kurban ve Ramazan bayramlarının ulusal tatil günleri ilan edilmesi teklif edildi.

Rus Nezavisimaya gazetesi, 500'den fazla kiÅŸinin Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının federal düzeyde tatil ilan edilmesi için Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve BaÅŸbakan Dimitri Medvedev’e online dilekçe imzaladığını bildirdi.

Change.org sitesinde yayınlanan dilekçe yazarı Yury Kurbanov bunu iki nedene bağlıyor: Rusya'da Müslüman toplumun önemli sayıda bulunması ve ikinci ise bir Hristiyanların yılbaşısı Noel bayramının bu ülkede resmi tatil olması.

Dilekçede, "Kırım, Tataristan, BaÅŸkurdistan, Adigey, Dağıstan, Ä°nguÅŸetya, Karaçay-Çerkes, Çeçenistan ve Kabardey-Balkar ve baÅŸka bölgelerde yaÅŸayan Müslümanlar Ä°slami bayram günleri tatil yapamıyorlar, oysa Ortodokslar 7 Ocakta resmi tatil yapıyorlar” denildi.

Dilekçe yazarı Kurbanov göre, Rusya'da Müslümanların sayısı ülke nüfusun yüzde 20'sini oluşturuyor. Kurbanov, daha önce de tanınan Müslüman liderlerin benzer bir istekle Rus yetkililere çağrıda bulunduğunu hatırlattı. Başkurdistan cumhuriyeti başkanı Rüstem Khamitov 2011 yılında Müslümanlar için Ramazan ve Kurban Bayramlarında tatil istemişti. 2008 yılında, 'Toplantı' adlı kültürel ve eğitim kurumları Derneği başkanı Muhammed Salyahetdinov aynı girişimde bulunmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.