Sosyal Medya

Güncel

PKK Kürtleri göçe zorluyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 6-7 Ekim olaylarından sonra Kürtlerin HDP’nin samimiyetini sorguladığını söyledi. “Eylem yapanlara en çok karşı çıkan HDP olması gerekirdi” diyen İçten, PKK ve HDP’nin demokrat, dindar Kürtleri batıya göçe zorladığını ifade etti.



Çözüm sürecinde gelinen noktayı, HDP’nin süreçteki tavrını ve bölge halkının beklentilerini Yeni Åžafak’a deÄŸerlendiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma Ä°çten, 6-7 Ekim olaylarından sonra Kürtlerin HDP’nin samimiyetini sorgulamaya baÅŸladığını söyledi. “Çözüm sürecinde adımlardan biri, silahların susmasıydı. Genel itibari ile silahlar sustu. Ama örgütün sınır dışına çıkması, silahların bırakılması bir türlü olmadı” diyen Ä°çten, “30 yıl öncesinde de PKK bölgede yol kesiyor, baraj, okul, yol yapılmasını engelliyordu. Çözüm sürecinde de buna devam ettiler” dedi.
ANNELERÄ°N SESÄ°NE KULAK TIKADILAR
Zorla daÄŸa çıkarılan çocukların ailelerinin Diyarbakır’da kendisi de anne olan Belediye BaÅŸkanı Gültan Kışanak’tan çocuklarını istediÄŸini, ancak HDP’li siyasilerin, annelerin sesine kulaklarını kapattığını belirten Ä°çten, “EÄŸer HDP gerçekten samimi ise toplu halde bildirge yayınlayıp, çözüm sürecinde daÄŸa çıkmaya karşı olduklarını söylemeli, PKK’nın elindeki ceza ehliyetini doldurmayan çocukların geri verilmesini saÄŸlamalıydı. HDP bunu hiçbir zaman yapmadı” dedi. “Bir Diyarbakır vekili, bir baba olarak HDP’ye çaÄŸrıda bulunuyorum” diyen Cuma Ä°çten, HDP’nin eylemsizlik kararı alması konusunda PKK ve KCK’ya bir bildiri vermesi gerektiÄŸini, bunu yapmadığı sürece ne GüneydoÄŸu ve DoÄŸu’da ne de Türkiye’nin diÄŸer bölgelerinde yaÅŸayan Türkleri ve Kürtleri ikna edebileceÄŸini söyledi. Ä°çten, “Eylem yapanlara en çok karşı çıkanın HDP’nin kendisi olması gerekirdi. Ama bu süreçte milletvekilleri ellerine taÅŸ alarak, eylemcilerle ÅŸehirleri savaÅŸ alanına çevirdiler" dedi.
KÜRTLER SORGULUYOR
6-7 Ekim olaylarında HDP’ye oy verenlerin evlerinin, iÅŸyerlerinin talan edildiÄŸini anlatan Ä°çten, “Ä°nsanlar hastalarını hastaneye götüremediler, ambulanslar, Kuran-ı Kerimler yakıldı. Kuran-ı Kerimlerin yakılmasından HDP’ye oy verenler de rahatsız” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Kürt halkının AK Parti iktidarından önce bölgede devletle sorun yaÅŸarken ÅŸimdi PKK ve HDP’den ciddi anlamda rahatsızlık duymaya baÅŸladığını ifade eden Ä°çten, “Halkımız eskiden köyüne devletin zulmünden gidemiyordu, ÅŸimdi PKK’nın zulmünden gidemiyor. HDP’nin samimiyeti Kürtler tarafından sorgulanıyor” dedi.

HDP için son ÅŸans

“Kürt sorunu bitmiÅŸtir” diyen Cuma Ä°çten, “Sorun bitmesine raÄŸmen hala birileri ÅŸiddete baÅŸvurup, Türklerin ve Kürtlerin birlikte yaÅŸadığı ülkemizin 81 ilinde problemleri sokaÄŸa taşıyorsa demek ki dert baÅŸka bir ÅŸeydir” diye yorumladı. 6-7 Ekim’den sonra HDP’nin çözüm masasına geri dönmesini anlamlı bulduÄŸunu söyleyen Ä°çten, HDP’nin samimi olduÄŸuna inanmak istediÄŸini söyledi. Ä°çten, “Bu onlar için de aslında son ÅŸanstır. PKK’nın silahları bırakması, HDP’nin kendini net ortaya koyarak PKK’ya ‘silahları bırakın’ çaÄŸrısında bulunması, samimiyetinin bir ifadesi olacaktır” dedi.

PARALEL BÄ°R YAPI VAR

PKK ve HDP içerisinde paralel bir yapı olduÄŸunu iddia eden Ä°çten, “O paralel yapı kandan ve ÅŸiddetten nemalanıyor ve çözüm sürecini istemiyor. Biz hükümet olarak içlerindeki paralel yapıyla çözüm sürecini destekleyenleri ayırt etmeye çalışıyoruz” dedi. Ä°çten, “Nasıl ki eskiden devlet DoÄŸu’da yaÅŸayan Kürtleri Çorum’a, Yozgat’a, Konya’ya, Ä°stanbul’a, Mersin’e, Ä°zmir’e göçe zorladı ÅŸimdi de PKK, demokrat, muhafazakar, dindar Kürtleri Batı’ya göçe zorluyor. Elinde her dediÄŸini yerine getiren bir taban kalmasını istiyor. Bundan sonra çözüm sürecini kim engellemeye çalışırsa Türklerden ziyade Kürtlerin kendi gövdesini ortaya koyarak karşı koyacağına adım gibi eminim. HDP halkın tepkisini gördüÄŸü için, kalkmış olduÄŸu çözüm masasına tekrar geri döndü” diye konuÅŸtu.

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.