Sosyal Medya

Genel

Pendik'teki hastanede ebola alarmı

Pendik'te MÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Afrikalı kadın müşahade altına alındı, kadın sıtma hastası çıktı



Yüksek ateÅŸ ve kusma ÅŸikayetleriyle baÅŸvurduÄŸu Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde Ebola ÅŸüphesiyle izole bir odada müÅŸahede altına alınan FildiÅŸi Sahilli kadına sıtma teÅŸhisi konuldu.  

Alınan bilgiye göre, 25 Eylül'de FildiÅŸi Sahili'nden Türkiye'ye gelen 22 yaşındaki kadın, sabah yüksek ateÅŸ ve kusma ÅŸikayetleriyle aile hekimine gitti. 

Ardından akÅŸam aynı ÅŸikayetlerle MÜ Pendik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne baÅŸvuran kadın, Ebola ÅŸüphesiyle izole bir odada müÅŸahede altına alındı. 

Kadın hastaneye gelmeden önce gerekli önlemler alınarak acil servisin boÅŸaltıldığı öÄŸrenildi. Acil serviste güvenlik görevlileri dahil herkesin maske taktığı görüldü.

Hastanın müÅŸahede altına alınmasının ardından dezenfekte edilen acil servise, durumu çok ağır olanların dışında hasta kabul edilmediÄŸi kaydedildi.  

Fildişi Sahilli kadına, yapılan tetkiklerden sonra sıtma teşhisi konuldu.

Hastaya sıtma teÅŸhisi konulmasının ardından, dezenfekte edilen acil servisin normale döndüÄŸü ve hasta kabulüne baÅŸlandığı öÄŸrenildi. 

Bu arada, daha önce FildiÅŸi Sahilli olduÄŸu bildirilen kadının, Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki B.D olduÄŸu kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.