Sosyal Medya

YaÅŸam

Özel'den hükümete 'çözüm' sitemi

Çankaya'daki resepsiyonda konuşan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel "Yol haritasını basından okuyoruz, keşke görüşümüz sorulsaydı" dedi. Özel, süreçte 'kırmızı çizgiler' aşılırsa gerekli cevabı vereceklerini de söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Çankaya KöÅŸkü'nde düzenlenen 30 AÄŸustos resepsiyonuna ev sahipliÄŸi yaptı.

Resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden Genelkurmay BaÅŸkanı Necdet Özel'in sözleri dikkat çekti.

PKK'yla yürütülen çözüm sürecine deÄŸinen Özel, "Hükümet yol haritasını bize vermedi, basından öÄŸreniyoruz. KeÅŸke görüÅŸümüz sorulsaydı. Hükümet silahsız çözüleceÄŸini söyledi, analar aÄŸlamasın isteriz. Çözüm sürecinde 'kırmızı çizgiler' aşılırsa gerekli cevabı veririz" dedi. 

Gülen Cemaati'yle ilgili de konuÅŸan Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'bilgi ve belgeyle dayalı olarak çalışmalarını yürüttüÄŸüne' dikkati çekerek, konuya iliÅŸkin MÄ°T ve emniyetten belge istediklerini ancak kendilerine henüz bir bilgi ve belgenin ulaÅŸmadığını belirtti.

Balyoz davasına iliÅŸkin bir soru üzerine Özel, "Anayasa Mahkemesi kararını verdi. ArkadaÅŸlarımız özgür. Åžu an rahatım ama davalar bitmedi. Beraat olursa mutlu olurum" dedi.

Erdoğan'ın ilk ev sahipliği

12 yıl baÅŸbakanlık görevinde bulunan ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı görevini devralmasının ardından KöÅŸk'teki ilk resepsiyonu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan davetlileri Çankaya KöÅŸkü'nün giriÅŸinde karşıladı. 

Daha sonra KöÅŸk'ün bahçesinde yapılan resepsiyona geçildi.

Muhalefet partilerilerinin katılmadığı resepsiyona yaklaşık 3 bin kiÅŸi davet edildi. Davetlilerin KöÅŸk'e giriÅŸi için özel manyetik kartlar hazırlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.