Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO'dan kısmi ateşkese tepki

ÖSO, bir bildiri yayınlayarak ateşkesin tam uygulanması gerektiğini, kısmi ve yerel ateşkese razı olmayacağını belirtti



Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), yerel ve kısmi ateşkesi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini açıkladı.

ÖSO, dün yayınladığı ve 37 biriminin imza attığı açıklamada, ateÅŸkesin tam anlamıyla uygulanmadığı takdirde Cenevre’den çekilme ve her türlü saldırıya karşılık verme hakkı bulunduÄŸu belirtildi.

Açıklamada, “Biz, yani Suriye genelindeki silahlı gruplar tek bir blok oluÅŸturacağız. Birimlerimizin denetimindeki bölgelere yapılan herhangi bir saldırı, Suriye toprakları üzerindeki tüm birimlerimize yapılmış sayılacak ve bu saldırılara karşılık verme hakkımız saklı kalacak” ifadeleri yer aldı.

Suriye'nin bazı bölgelerinden çatışmaların ateÅŸkesi tehdit eder duruma gelmesi nedeniyle Rusya ve ABD’nin cuma ilan ettiÄŸi ‘sessizlik rejimini’ de tanımadığını vurgulayan ÖSO, yalnızca belli bölgelerde deÄŸil her yerde ateÅŸkes uygulanmasını istedi.

“Çatışmaların durdurulması kararımız, tüm Suriye’yi kapsayan kapsamlı bir anlaÅŸmaydı” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, IŞİD denetimindeki toprakların bu anlaÅŸmadan muaf tutulduÄŸu hatırlatıldı. Ancak 27 Åžubat’ta ilan edilen ateÅŸkese dahil edilmeyen Nusra Cephesi’nden bahsedilmedi.

DiÄŸer taraftan ‘bölünebilme ilkesi veya yerel ateÅŸkeslerin hiçbir koÅŸulda kabul edilmeyeceÄŸi’ vurgulanan açıklamada, Riyad destekli Yüksek Müzakere Komitesi’nin (HNC) nisanda Cenevre’de Åžam’la yapılan görüşmelerden çekilmesine destek verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.