Sosyal Medya

Dünya

Norveç Başbakanı Hadis-i Şerif okudu

IŞİD, Norveç'te 7 bin kişi tarafından protesto edildi.



Norveç'te, terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD) saldırı ve katliamları, BaÅŸbakan Erna Solberg, Ä°slami kuruluÅŸlar, kilise temsilcileri ve siyasi parti liderlerinin de katıldığı yürüyüÅŸ ve mitingle protesto edildi. 

BaÅŸkent Oslo'nun Grönland semtinde akÅŸam saatlerinde baÅŸlayan yürüyüÅŸe, farklı dinlere mensup yaklaşık 7 bin kiÅŸi katıldı. IŞİD ile bu terör örgütünün destekçisi olduÄŸunu açıklayan Norveç'teki "Profetens Ummah" adlı dernek aleyhine sloganlar atan protestocular, Norveç Parlamentosu önüne kadar yürüdükten sonra burada konuÅŸmalar yapıldı.  

Burada düzenlenen mitinge BaÅŸbakan Erna Solberg, ana muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi Genel BaÅŸkanı Jonas Göhr Störe, Oslo Kilisesi Temsilcisi May-Anne Grasaas, Ä°slami Çatı KuruluÅŸu IRN'nin Genel Sekreteri Mehtab Afsar ve din adamları katıldı.

IRN adına konuÅŸan Mehtab Afsar, Ä°slam'ın, IŞİD gibi aşırı gruplar yüzünden yanlış anlaşıldığını belirterek, bugünkü yürüyüÅŸün aradaki farkı ortaya koyduÄŸunu ifade etti.

Aşırılıkların her toplumda olduÄŸunun altını çizen Afsar, "iki hafta önce baÅŸörtüsü kullanmaya baÅŸlayan kızım okulundaki öÄŸretmen tarafından hakarete uÄŸradı. Herkesin bu konuda önyargılardan kurtulması gerekiyor" diye konuÅŸtu.

BAÅžBAKAN HADÄ°S-Ä° ÅžERÄ°F OKUDU

Norveç BaÅŸbakanı Solberg de aşırılıklara karşı mücadele edileceÄŸinin altını çizerek, kürsüden Hadis-i Åžerif okudu. "Sizden biriniz bir kötülük gördüÄŸünde bunu eliyle deÄŸiÅŸtirsin, ÅŸayet buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle bugz etsin. Bu da imanın en zayıf noktasıdır" Hadis-i Åžerifi'ni okuyan Solberg, bu gösteriye çok sayıda Müslüman'ın katılmasının, IŞİD'in Ä°slam'ı temsil edemeyeceÄŸinin bir kanıtı olduÄŸunu kaydetti.

BaÅŸbakan Solberg'in ardından Ä°ÅŸçi Partisi Genel BaÅŸkanı Störe de kısa bir konuÅŸma yaptı.  

Kürsüde konuÅŸanlardan Faten Mehdi el-Hüseyni adlı genç kız, kafa kesme ve tecavüzün Ä°slamiyet ile ilgisi bulunmadığını belirterek, "Bunu destekleyenler de Peygamber ümmeti deÄŸil ÅŸeytanın takipçisi olabilir" dedi. 

Suudi Arabistan ve Bosna Hersek'ten din adamlarının da konuÅŸmalar yaptığı protestoya katılanlar, "Kelimelerle kazan, silah ve ÅŸiddetle deÄŸil", "IŞİD'e hayır", "Ä°slam adına yapmayın" ve "Terörizme hayır" sloganları attı.

Norveç basınının yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi gözlenen protesto, olaysız sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.