Sosyal Medya

Güncel

New York Times: NATO, Erdoğan'ı uyarsın

ABD'nin en çok satan gazetelerinden New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, NATO'dan ve ABD yönetiminden Erdoğan'ın uyarılmasını istedi.



New York Times gazetesinin “yazı iÅŸleri kurulu”, Türkiye'de yaÅŸanan seçim süreciyle ilgili “Türkiye üzerindeki kara bulutlar” baÅŸlıklı bir yazı kaleme alarak, ErdoÄŸan'ın uyarılmasını istedi. Gazetenin internet sitesinde ve dünkü New York baskısında yayımlanan dikkat çekici bölümler ÅŸöyle:"Türkiye'deki kritik genel seçimlere iki hafta kala, tansiyon yükseliyor. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı eleÅŸtiren bazı kesimlerse, Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin seçimleri kazanmasını saÄŸlamak için yeni bir baskının baÅŸlamasından korkuyor. Siyasi sürecin zalimce manipüle edilmesi ciddi bir hata olur. "

'Bu kez tehlikeli atmosfer'

"Sayın ErdoÄŸan'ın karşı çıktığı bir baÅŸlıktan ötürü Hürriyet gazetesine yönelik yapılan suç duyurusuyla yeni bir alarm çaldı. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, ABD'de gönüllü sürgünde bulunan Ä°slamcı vaiz Fethullah Gülen'le baÄŸlantılı çok sayıda medya organının yasaklanmasını istedi. Bu seferki tehlikeli atmosfer alışılmadık biçimde karanlık ve korku verici. Sayın ErdoÄŸan doÄŸruyu söyleyenlere karşı giderek hasmane bir tavır takınıyor gibi. ABD ve Türkiye'nin diÄŸer NATO müttefikleri, onu bu yıkıcı yoldan geri döndürmeye çalışmalı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.