Sosyal Medya

Kültür Sanat

Nagehan Alçı: Cem Yılmaz'ın filmi İslam'ı öcü gösteriyor

Cem Yılmaz'ın oynadığı film, son yılların medya tarafından en çok desteklenen filmi oldu, yapımcısı ise AK Parti'nin paraya boğduğu bir isim



Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi'nin her yıl Altın Portakal'ın organizasyonunu yaptırdığı, AK Parti seçmenine hemen her fırsatta hakaretler sıralayan Elif DaÄŸdeviren ÅŸimdi de Cem Yılmaz'ın oynadığı Ä°ftarlık Gazoz filminin yapımcılığını üstlendi.

MEDYADA FİLM İÇİN ÖVGÜ KAMPANYASI YAPTILAR

Film vizyona girmeden başlayan tanıtım hizmetelerini ise büyük oranda Doğan Medya üstlendi. Ahmet Hakan Çarşamba Sohbetleri'nde Cem Yılmaz'a tam sayfa ayırdı, Ertuğrul Özkök köşesinde filmi anlattı.

Nagehan Alçı: Cem Yılmaz'ın filmi İslam'ı öcü gösteriyor

CEM YILMAZ'IN FÄ°LMÄ°NÄ° ELEÅžTÄ°REN BÄ°RÄ° VAR

Medyada Ä°ftarlık Gazoz için yoÄŸun bir övgü kampanyası baÅŸ göstermiÅŸken filmi eleÅŸtiren nadir insanlardan biri de Milliyet yazarı Nagehan Alçı oldu. Alçı, filmde Ä°slam'ın öcü gibi gösterildiÄŸini öne sürdü:

FİLM İSLAM'I ÖCÜLEŞTİRMEK İSTİYOR

Film inceden inceye Ä°slam’ı ötekileÅŸtirmek, öcüleÅŸtirmek istiyor. Bunu açıkça yapsa kabul edilebilir, ifade özgürlüğü içinde deÄŸerlendirilebilir ancak gizlice, riyakârca yapıyor. ÖrneÄŸin imamı maç saatine yetiÅŸmek için namazı hızlı kıldırırken sempatik gösteriyor. Öte yandan oruçla ilgili yaptığı telkinler üzerinden adeta Adem’in celladı konumuna sokuyor. Ve sakız gibi uzayan tek günlük oruç sahnelerinin ardından nasıl olduÄŸu anlaşılamayan bir ÅŸekilde yıllar ışık hızıyla geçiyor ve oruç ölüm orucuna baÄŸlanıyor. Bu sol ve Ä°slam’ı baÄŸlama çabası son derece havada, dayanaksız ve flu bir ÅŸekilde sürerken pat film bitiyor. Adem komünist genç tiplemesi Hasan’ın izinden gitmiÅŸ, hapishane ÅŸartlarının iyileÅŸtirilmesi için ölüm orucuna yatan bir genç haline gelmiÅŸ ve o genç orucunun 61. gününde -ki 61 aynı zamanda bozduÄŸu orucun kefaretine gönderme- ölüyor!

'KABUL EDÄ°LEBÄ°LÄ°R DÄ°NDAR'I TARÄ°F EDÄ°YORLAR

Ben ‘Ä°ftarlık Gazoz’un alt metninde buna benzer bir çaba gördüm. Dindarları ‘adam etme’ çabası. Ya da tek tip olarak hayal ettikleri ‘Ak Parti Türkiye’sine ‘böyle olun’ mesajı…

Maalesef ‘Ä°ftarlık Gazoz’da ve sonrasında yapılan yorumlarda alttan alta bu ülkenin dindar çoÄŸunluÄŸunu hizaya çekme arzusu var.

Batıcı çevreler ‘Ege Ä°slam’ı adı altında ‘kabul edilebilir dindar’ı tarif ediyorlar güya. İçkiye karşı hoÅŸgörülü olacak, herkesi olduÄŸu gibi kabul edecek vs vs... KardeÅŸim, siz önce kendiniz dışındaki dünyayı kabul etmeyi öğrenin! Dindarları kendinize benzetme gayretinizden vazgeçin!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.