Sosyal Medya

Genel

Müslüman umutsuz olmaz

Bir ismi Hak olan cenabı Hakkın bize Kur’an’ıyla öğrettiği hakikatin peşinden gittiğimizden hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramayız.



Mahmut ToptaÅŸ

 

Bir ismi Hak olan cenabı Hakkın bize Kur’an’ıyla öğrettiÄŸi hakikatin peÅŸinden gittiÄŸimizden hiçbir zaman hayal kırıklığına uÄŸramayız.

Hakkın peÅŸinden giderken önümüzde bize örnek ve önder olan Sevgili Peygamberimiz gibi Kur’an’ın ifadesiyle bir “Siraci Münir/ışık saçan kandilimiz” varken umutsuzluÄŸa düşmeyiz.

Bizim nurumuz, ışığımız olan Sevgili Peygamberimizi Rabbimiz peygamber olarak gönderdiğinde bir tek kişiydi ve kıyamete kadar gelecek bütün insanlık âlemine rahmet peygamberi idi. Tek kişi olması onu hiçbir zaman umutsuzluğa itmedi.

Geçmişte bazı peygamberlerin bazı zamanlarda ümitsizliğe düştüklerini haber veren Rabbimiz o anda yardımı indirdiğini şöyle haber verir:

“Peygamberler ne zaman (kâfirlerin imanından) ümitlerini kesmiÅŸ ve yalan çıkacaklarını (Allah’ın yardımının gelmeyeceÄŸini) zannettiklerinde onlara yardımımız geldi ve dilediklerimiz kurtarıldı. Suçlu toplumlardan azabımız geri çevrilmez.” (Yusuf süresi ayet 110)

Selçuklu Devleti beyliklere ayrılırken, beyler birbirleriyle savaşırken de o günün Müslümanlarından bir kısmı ümidini yitirmiÅŸti ama umut ışığının kandiline gayret, azim ve cihad yakıtı katanlar yeniden dirilmiÅŸler ve Yemen’den Viyana’ya kadar insanlığa adalet dağıtmışlar.

Ä°stanbul’un Fatihi, “Avni” mahlasıyla yazdığı ÅŸiirinde: “Kesmezem aÄŸyar cevri ile canandan ümit Kim kesilmez havf-i ÅŸeytan ile imandan ümit” yani ben, düşmanın zulmü nedeniyle sevgili Rabbimden ümit kesmem. Åžeytan korkusuyla imandan ümit kesilmediÄŸi gibi” diyor.

Çanakkale’de “Eski dünya yeni dünya bütün akvam-ı beÅŸer” Çanakkale mahÅŸerinde bir araya gelmiÅŸler ve yamyamlara rahmet okutacak iÅŸler yaparlarken Mehmet Akif merhum, bütün Müslümanlara, siz, Ä°slam’ın son ümit ışığısınız, kendini medeni sanan milletlerin kinine karşı dayanın, direnin, karşı koyun anlamında:

“Siz ki son lem’a-i ümmîdisiniz Ä°slâm’ın,

Dayanın gayzına artık medenî akvâmın!” diyordu. Ä°brahim aleyhisselm da hiçbir zaman Rabbinin yardımından ümidini kesmediÄŸi gibi “Sapıklardan baÅŸkası Rabbin rahmetinden ümidini kesmez” diyordu:

«Sana hakikati müjdeledik. Ãœmit kesenlerden olma.» dediler.

(Ä°brahim:) «Rabbimin rahmetinden, sapıklardan baÅŸkası ümit kesmez» dedi.” (Hıcr süresi ayet 55-56)

İnsan azlığından korkmayın, para yokluğundan düşmana boyun bükmeyin.

Silah eşitsizliğinden ümitsiz olmayın.

Tek şeyden korkun, o da haksız olmaktan.

Tarihin her döneminde eninde sonunda haklı olanların  hayatı, tarih sayfalarına umudu yazmıştır. “Ummadık taÅŸ, baÅŸ yarar” demiÅŸ atalarımız.

Sevgili Peygamberimizin en sıkıntılı zamanında, Hicret yolunda, Sevr maÄŸarasında, hazreti Ebubekir ile birlikte gizlendiklerinde güvercinin yumurtasıyla Allah celle celalüh, onları düşmanların tasallutundan kurtarmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.