Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da dört İhvan yöneticisine idam kararı

Mısır'da "Rehberlik bürosu olayları" davasında, Müslüman Kardeşler Teşkilatı yetkilisi 4 kişi hakkında idam kararı verildi.



Mısır'da, kamuoyunda "Rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada, Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) yetkilisi 4 kiÅŸiye idam, Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Bedii ve 3 yardımcısının da bulunduÄŸu 14 kiÅŸiye 25'er yıl hapis cezası verildiÄŸi belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde görülen, "Rehberlik bürosu olayları" davasında Ä°hvan yetkililerinden, tutuklu bulunan Mustafa Abdulazim el-BeÅŸlavi ve Abdurrahim Muhammed ile gıyabında yargılanan Atıf es-Semeri ve Muhammed Abdulazim el-BeÅŸlavi'ye idam cezası verildi.

Söz konusu davada haklarında 25'er yıl hapis cezası kararı verilen Ä°hvan yetkililerinin isimleri ÅŸöyle:

Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Åžatır, ReÅŸad el-Beyumi, Mahmud Ä°zzet, eski Rehberlik Konsey BaÅŸkanı Muhammed Mehdi Akif, konsey üyesi Mahmud ebu Zeyd, konsey üyesi ve Kalyubiyye (Delta Nil) Valisi Husam Ebubekir, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel BaÅŸkanı Saad el-Katatni, yardımcısı Ä°sam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, darbeyle görevden uzaklaÅŸtırılan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin danışmanı Eymen Hudhud, Ahmed ÅžuÅŸa ve Rıza Fehmi.

Yargı kaynakları, verilen kararların nihai olmadığını ve temyiz yolunun açık olduÄŸunu belirtti.

Sanıklar, 30 Haziran 2013'te baÅŸlayan yönetim karşıtı gösteriler sırasında Ä°hvan Genel Merkezi önünde 9 kiÅŸinin ölümü ve 91 kiÅŸinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda "öldürmeye teÅŸvik, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı gruplara katılmakla" suçlanıyor.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara baÄŸlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüÅŸü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Bu aÅŸamanın ardından mahkeme nihai kararını veriyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.