Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır Başbakanı: Gülen'in sığınma talebini değerlendiririz

Başbakan Şerif İsmail, Fethullah Gülen'in Mısır'a iltica başvurusunda bulunması durumunda bu talebi değerlendireceklerini açıkladı.



Mısırlı bir parlamenterin Fethullah Gülen’e sığınma imkânının verilmesini savunmasından sonra Mısır’dan bu konuyla ilgili olarak bu kez BaÅŸbakan düzeyinde açıklama geldi.

"DEÄžERLENDÄ°RÄ°RÄ°Z"

Mısır'da darbe sonrası göreve gelen isimlerden Başbakan Şerif İsmail, Gülen'in sığınma talebinde bulunması durumunda bunu değerlendireceklerini açıkladı.

İsmail, şu an için Gülen'in kendilerine böyle bir talepte bulunmadığını da söyledi.

"BAÅžVURU YOK"

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, BaÅŸbakanlıkta yaptığı basın açıklaması sırasında kendisine yöneltilen "Gülen Mısır’a sığınma talebi yaptı mı?"ÅŸeklindeki bir soruya cevap veren Ä°smail, "Åžu an bu konuyla ilgili elimizde bir baÅŸvuru yok. Ancak eÄŸer böyle bir baÅŸvuru yaparsa bunu deÄŸerlendireceÄŸiz" dedi.

BÄ°NALÄ° YILDIRIM: MISIR'A YAKIÅžIR

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, geçtiÄŸimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine yöneltilen"Mısır medyasında 'Gülen buyursun gelsin' ÅŸeklinde çaÄŸrılar var. Ne diyorsunuz?"ÅŸeklindeki soruya "Vallahi yakışır" yanıtını vermiÅŸti.

Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ da Gülen’in ABD’den ayrılarak baÅŸka bir ülkeye gitmeyi planladığı yönünde istihbarat aldıklarını açıklamıştı.

BozdaÄŸ, Gülen’in Türkiye’nin iade anlaÅŸması imzalamadığı baÅŸka bir ülkeye gidebileceÄŸini söylemiÅŸ, örnek olarak da Mısır, Meksika, Kanada, Avusturalya ve Güney Afrika'yı göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.