Sosyal Medya

Güncel

Kenya camileri kapatmaya çalışıyor

Kenya hükümeti, Şebab'a adam toplandığı bahanesiyle ülkedeki bazı camileri kapatabileceğini duyurdu



Kenya hükümeti, ülkedeki camileri hedef almaya devam ediyor. GeçtiÄŸimiz günlerde bir camiyi, silahlı EÅŸ Åžebab grubuna adam toplandığı bahanesiyle kapatan Kenya hükümeti baÅŸka camilerin de kapatılabileceÄŸi sinyalini verdi.

Kenya hükümetinden üst düzey bir yetkili, ülkedeki bazı camilerde gençleri Åžebab'a yönlendirme çalışmaları yapıldığını ve bu camilerin kapatılması gerektiÄŸini ileri sürdü. 

Kenya hükümetinin bu yaklaşımına tepki gösteren Kenyalı Senatör Billow Kerrow, eleÅŸtirilerini ÅŸu ÅŸekilde sıraladı; "Bu yaklaşım, uyuÅŸturucu kaçakçılığı yapıldığı için Mombasa limanını tamamen kapatmaya ya da bir evi orada oturan kiracı suçlu olduÄŸu için bombalamaya benziyor. Hükümetin, suç ilediÄŸinden ÅŸüphelendiÄŸi kiÅŸileri hedef alması lazım, camileri deÄŸil."

Kerrow açıklamalarına ÅŸöyle devam etti, "Hükümet camileri hedef alarak, Müslümanların ÅŸüphelerini doÄŸrulamış oldu. Hükümet kiÅŸileri deÄŸil, dini bir inancı hedef alıyor. EÄŸer bir Müslüman lider Åžebab için adam topluyorsa, gidin ve onu alın. BulunduÄŸu camiyi kapatırsanız o baÅŸka birine gidecektir"

Kenya askerleri yaklaşık altı ay önce, bir camiye baskın düzenlemiÅŸ ve camide bulunan 100 kiÅŸiyi Åžebab üyesi olmakla suçlayıp gözaltına alımıştı. Kenya askerlerinin sopalarla döverek gözaltına aldığı kiÅŸiler,n daha sonra suçsuz oldukları anlaşılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.