Sosyal Medya

Güncel

Karayılan: Telsizle talimat verdim

KCK'nın silahlı birimi HPG'nin lideri Murat Karayılan, Güneydoğu Anadolu'da HDP'ye oy verilmesi için halkın tehdit edildiği iddiasını yalanladı; bu konuda tüm birimlere telsizle talimat verdiğini söyledi.



KCK Genel BaÅŸkanlık Konseyi üyesi ve silahlı birimi HPG’nin lideri Murat Karayılan, Med Nuçe kanalı veÖzgür Gündem gazetesine konuÅŸtu. Karayılan, GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde halkı HDP'ye oy vermeleri yönünde tehdit ettiklerine dair iddiaları yalanladı. "Telsizle, herkesin dinleyebileceÄŸi ÅŸekilde tüm güçlere talimat verdiÄŸini" söyleyen Karayılan, "Açıkça tüm güçlere talimat verdim zaten ve inan ki bizim öz yaklaşımımız budur" dedi.

HPG olarak HDP'yi benimsediklerini ve desteklediklerini ancak HDP ile aynı olmadıklarını vurgulayan Karayılan, "Çevremize 'Bu partiye oy vermelisiniz' diyebiliriz, bu hakkımızdır. Ama kalkıp da tehdit etme, 'sizi böyle ederiz ÅŸöyle ederiz' gibi bir ÅŸey yoktur" dedi.

Karayılan, HDP'nin barajın altında kalma ihtimali olduÄŸu ve bu nedenle PKK'nın eylem düzenlediÄŸi yönünde iddialar da olduÄŸunu belirtti. Karayılan bu iddialara ÅŸöyle yanıt verdi:

"Ne alakası var? Bir kere HDP’nin barajı aÅŸacağına dair bir sürü veri var, anketler var. Yani tarihte ilk kez, Kürt halkı, Türkiye demokrasi güçleri, barış yanlısı güçler, sistemden dışlanan tüm kesimler inanç grupları, çevreleri birleÅŸmiÅŸ, bir güç olmuÅŸ yüzde 11, yüzde 12’leri zorlayan bir duruma gelmiÅŸ. Biz kalkıp silah kullanacakmışız. Olacak ÅŸey midir bu?" 

'Çatışmayı geliÅŸtirme eÄŸilimi var'

Murat Karayılan, bazı sınır birliklerinde "kontrollü bir ÅŸekilde çatışma çıkarma eÄŸilimi" olduÄŸunu da iddia etti:

"Mesela ÅŸimdi Uludere sınırında, daha önceden de bir kere ifade etmiÅŸtim. En son iki gün önce güçlerimize 300 metreye yakınlıktaki tepeyi gelip tuttular. Ve o tepeden güçlerimize ateÅŸ ediliyor. Åžimdi biz ateÅŸ etsek, ne olacak? Çatışma baÅŸlayacak, derken sınır boyu bir çatışmaya dönüÅŸebilir. Derken daha kapsamlı bir çatışma durumu gerçekleÅŸebilir."

Kaynak: Med Nuçe, Özgür Gündem

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.