Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da 3 başkonsoloslukta sarı toz alarmı

İstanbul'daki Başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen "sarı toz" polisi alarma geçirdi. AFAD ekipleri, Almanya, Kanada ve Belçika Başkonsolosluklarında inceleme yapıyor. Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre; zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı" açıklaması yapıldı.



Almanya, Kanada ve Belçika BaÅŸkonsolosluklarına içinde sarı renkli toz bulunan zarf yollandı. BaÅŸkonsolosluk görevlilerin durumu bildirmesi üzerine polis alarma geçti. Ä°lk olarak Levent'te bir iÅŸ merkezinin 16. katında bulunan Kanada BaÅŸkonsolosluÄŸu'na gelen AFAD görevlileri özel kıyafetle içeri girerek inceleme baÅŸlattı. Aynı ihbarların Almanya ve Belçika BaÅŸkonsolosluklarına da gelmesi üzerine buralara da ekipler gönderildi. BaÅŸkonsolosluklarda inceleme sürüyor.

AFAD'TAN 'SARI TOZ' AÇIKLAMASI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Kanada'nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda açılan bir zarfın içinden sarı renkte toz maddesi çıkması üzerine AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ekiplerinin hızla olaya müdahale ettiÄŸi belirtildi.

KBRN ilk müdahale ekiplerinin olay yerine intikali sırasında, AFAD Merkez KBRN Ekibi koordinasyonu saÄŸlayarak konsolosluk yetkililerine alınması gereken ilk tedbirler hakkında bilgi verdiÄŸi vurgulanan açıklamada, olay yerine ulaÅŸan Ä°stanbul Ä°l AFAD KBRN ekiplerinin, ÅŸüpheli zarfı prosedürlerine uygun olarak gerekli iÅŸlemlere tabi tuttuÄŸu ifade edildi.

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Zarfın açıldığı odanın havalandırma sistemi kapatılarak maddeyle temasa geçmiÅŸ olabilecek kiÅŸilerin kattan ayrılmamaları saÄŸlandı, çapraz kontaminasyon engellendi. BaÅŸkonsolosluktan alınan bilgiye göre zarfı açan 1 kiÅŸi doÄŸrudan, aynı ortamda bulunan 6 kiÅŸi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı. Olay yerine ulaÅŸan KBRN Ä°lk Müdahale Ekipleri numune alma iÅŸlemini tamamladı, alan ve kiÅŸi dekontaminasyon iÅŸlemleri ise devam ediyor.

Olay yerinde hazır bulunan UMKE Ekipleri, madde ile temasa geçmiÅŸ olabilecek kiÅŸilere gerekli tıbbi desteÄŸi saÄŸlamaktadır. Ä°stanbul Ä°l AFAD KBRN ekibince alınan numunelerin güvenliÄŸi saÄŸlandı ve Ankara'da Hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere SaÄŸlık Bakanlığı ekiplerine teslim edildi.

YENÄ°ÅžAFAK
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.