Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Barosu Başkanı yeniden Kocasakal

İstanbul Barosu Olağan Genel kurulun ikinci gününde gerçekleşen seçimi, mevcut baro başkanı ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal kazandı.



Ä°stanbul Barosu OlaÄŸan Genel Kurulu'nun ikinci gününde gerçekleÅŸen seçimi, mevcut baro baÅŸkanı ve Önce Ä°lke ÇaÄŸdaÅŸ Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal kazandı. 

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleÅŸtirilen genel kurulda, baroya kayıtlı 32 bin 64 avukatın oy verme iÅŸlemi, saat 17.00 itibarıyla sona erdi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut baro baÅŸkanı ve Önce Ä°lke çaÄŸdaÅŸ Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal, baÅŸkanlığı 2 yıl aradan sonra tekrar kazandı. Kocasakal'ın, yüzde 65,84'lük orana denk gelen 14 bin 435 oyla, "Ä°stanbul Barosu tarihindeki en farklı oy oranı"nı yakalayarak baÅŸkanlığı kazandığı belirtildi. 

Katılımın yüzde 68,38 olduÄŸu seçimde, baro yönetimi için yarışan Hukukun ÜstünlüÄŸü Platformu adayı Abdullah Arar; 2 bin 855, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu EÅŸbaÅŸkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız Ä°mrek; bin 763, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ali Rıza Kaplan; bin 502 ve ÇaÄŸdaÅŸ Avukatlar Grubu adayı Ayhan ErdoÄŸan da bin 369 oy aldı.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.