Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail 14 binden fazla konut ihalesi açtı

İsrail, yıl başından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 14 binden fazla konut inşası için ihale ve onay ilanı yayınladı.



Ä°srail'in, Yahudi yerleÅŸim birimleri faaliyetleri çerçevesinde yıl başından bu yana Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'te 14 binden fazla konut inÅŸası için ihale ve onay ilanı yayınladığı bildirildi.

Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) Müzakere Dairesi MüsteÅŸarı EÅŸref el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°srail'in 14 binden fazla konutun inÅŸası için ihale ve onay ilanı yayınladığını söyledi.

Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'te 5 bin 241 yeni konutun inÅŸası için ihale açtığını, 9 bin 282'sinin inÅŸasına da onay verildiÄŸini ifade eden Hatib, "Bu rakam, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin, politik süreçle ilgilenmediÄŸini, iki devletli çözüm planının uygulanmasını engelleyecek bir durumu dayatmaya çalıştığını gösteriyor" dedi.

Daireden yapılan açıklamada da yapımı onaylanan konutların yarısına yakınının DoÄŸu Kudüs'teki mevcut yerleÅŸim birimlerinde inÅŸa edilmesinin kararlaÅŸtırıldığı belirtildi.

Uluslararası kuruluÅŸlar ve Filistinlilerin yerleÅŸim birimi projelerine iliÅŸkin bilgileri, Ä°srail'deki sol eÄŸilimli Åžimdi Barış Hareketi kaynaklarına dayanıyor. 

Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'teki Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸa faaliyetleri, Filistin ile Ä°srail arasındaki barış müzakerelerinin durma sebepleri arasında gösteriliyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.