Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'in günlük petrol geliri dudak uçuklattı!

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, IŞİD'in tahminlere göre petrolden günde 1 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini söyledi.



Merkezi Washington'da bulunan Carnegie Endowment for International Peace adlı düÅŸünce kuruluÅŸunda IŞİD'e para akışı konusunda konuÅŸan Cohen, terör örgütünün Suriye ve Irak'taki rafinerilerden saÄŸlanan petrolün satışından milyonlarca dolar gelir elde ettiÄŸini ifade etti.

"Fidye gelirleri en az 20 milyon dolar"

Cohen, terör örgütünün bir baÅŸka gelir kaynağının masum insanların kaçırılmasıyla elde edilen fidyeler olduÄŸunu belirterek, IŞİD'e yakaladığı gazeteciler ve Avrupalı rehineler için milyonlarca dolarlık ödemeler yapıldığının bilgisini verdi.

"Sonuçta, IŞİD bu yıl fidyelerden en az 20 milyon dolar aldı" diyen Cohen, ABD'nin fidye ödememek konusundaki kesin kararının "katı yüreklilikten" deÄŸil, Amerikalıların rehin alınmasını önlemek için alındığını savundu.

"GeçmiÅŸtekilerden farklı"

Cohen, kaçak petrol tanımının Türkiye'ye taşınan Kürt petrolünü kapsayıp kapsamadığı yönündeki bir soru üzerine, petrolün kaçak yollardan taşınmasının yeni bir durum olmadığı ve IŞİD öncesinde de yaÅŸandığını, ancak ÅŸu anki durumun petrolün terörist bir örgüt tarafından satıldığı için geçmiÅŸtekilerden farklı olduÄŸunun altını çizdi.

ABD Hazine Bakanlığı MüsteÅŸarı Cohen, ellerinde IŞİD'in kaynaklarını bir gecede kurutacak gizli bir silahları olmadığını ve terör örgütüne karşı verilen mücadelenin zaman alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.