Sosyal Medya

Coğrafyamız

İranlı askerlerin kemikleri teslim edildi

Irak 1980'li yıllarda İran-Irak savaşında hayatını kaybeden 76 İranlı askerin kemiklerinin ülkelerine teslim edildiğini açıkladı.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın ilgili birimi olan Åžehitleri Teslim Alma ve Teslim Etme Åžubesi tarafından, Irak-Ä°ran arasında 1980'den 1988'e kadar süren savaÅŸ sırasında hayatını kaybeden 76 Ä°ran askerinin kemiklerinin ülkesine teslim edildiÄŸi belirtildi.
Ülkenin güney kesiminde yer alan Basra kentindeki Åželamçe sınırında teslim iÅŸleminin gerçekleÅŸtiÄŸi kaydedilen açıklamada, bakanlık bünyesindeki kayıplar ve esirlerle ilgilenen ekibin de 1991 yılındaki Birinci Körfez Savaşı sırasında hayatını kaybeden Kuveytlilerin gömüldükleri yerleri ortaya çıkarmaya yöneldiÄŸi aktarıldı.

KomÅŸu iki ülke olan Ä°ran ve Irak, sekiz yıl süren ÅŸiddetli bir savaÅŸa girmiÅŸ, her iki taraftan yaklaşık 1 milyon kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, maddi kayıp trilyon dolarlarla ifade edilmiÅŸti. Ä°ki ülke, savaÅŸta hayatını kaybedenlerin kemiklerinin teslimine iliÅŸkin Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün gözetiminde 2008 yılında anlaÅŸma imzalamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.