Sosyal Medya

Makale

İnsanlık sürükleniyor bir liman arıyoruz

Ä°çinde açlıktan birbirini öldüren, gözlerinde dehÅŸet, zihinleri ÅŸoka girmiÅŸ Myanmarlı Müslümanların olduÄŸu gemilerin demirleyeceÄŸi, bir liman arıyoruz.

Çocuklarına verecek sütü kalmamış, göÄŸüsleri sönmüÅŸ balona dönen, gözlerinde yaÅŸ, yüreÄŸinde isyan çığlığı, çaresiz anaların olduÄŸu gemilerin gireceÄŸi bir liman arıyoruz.

Babasının, annesinin çaresiz aÄŸlamalarına, bağırmalarına, çıldırmalarına korku içinde bakan, ürkmüÅŸ ruhunu, minik bedeninin içinde saklamaya çalışan, küçük yürekleri korkudan hızla atan çocukların olduÄŸu gemiler için bir liman arıyoruz.
Açlık denen, insanoÄŸlunun dayanamadığı, tüm insani deÄŸerlerini kaybetmesine neden olan, vahÅŸileÅŸtiren açlık yüzünden, birini öldürüp denize atan, tahtadan yumuÅŸak her ÅŸeyi yemeÄŸe kalkan, derisi kemiklerine yapışmış, aklını oynatmış insanların bulunduÄŸu gemilerin, yanaÅŸacağı bir liman arıyoruz.

Susuzluktan dilinin aÄŸzının içinde dönmediÄŸi, dudaklarının kuru yapraÄŸa döndüÄŸü, belki faydası olur diye tuzlu deniz suyunu her aÄŸzına deÄŸdirdiÄŸinde, çığlıklarla parçalamış dudağının yandığı, zihni melekelerini kaybeden, halüsinasyonlar görmeye baÅŸlayan insanların yaÅŸadığı gemilerin su alacağı limanlar arıyoruz.

Ä°çinde bizim Allah'ımıza, bizim Peygamberimize, bizim kitabımıza inan ve bizim gibi Kabe'ye yüzünü dönüp namaz kılan Müslümanların olduÄŸu, dua için elini kaldıracak dermanının olmadığı, feri sönmüÅŸ gözlerle, göklere bakıp, Allah'a yalvaran Müslüman kardeÅŸlerimizin yaÅŸadığı, gemilerin sığınacağı bir liman arıyoruz.

Denizin ortasında, havası ıslak Asya'nın kıyılarında hurdaya dönmüÅŸ gemilerde, mürettebatı, taşıdığı kadın, çocuk yaÅŸlı herkesi ölüme terk ettiÄŸi bir gemiyle beraber insanlık sürükleniyor, sığınacağı bir liman arıyoruz.

Dünyanın zengin ülkelerinden sayılan, topraklarında bereket olan, petrolü, madeni olan, sürüklenen bu gemilere ve açlıktan ölen Müslüman kardeÅŸlerine yardım etmeyen, bu Müslüman ülkeleri yönetenlerin ölen vicdanlarının terk edileceÄŸi bir liman arıyoruz.
Adına BirleÅŸmiÅŸ Milletler denen, sadece 5 ülkenin tüm dünyayı yönettiÄŸi, haksız ve adaletsiz tüm kararların altına imza atan, zalimin zulmüne ses çıkarmayan, çıkarları için insani tüm deÄŸerleri yok edebilen, ÅŸimdi denizin ortasında çocukların açlıktan ölümünü izleyen Güvenlik Konseyi üyelerinin, her türlü ahlaktan yoksun ruhlarını gömeceÄŸimiz bir liman arıyoruz. 
Arabasının kapısına elmasla adını yazdıran, zenginlikten aklını yitirmiÅŸ, israf ve lüksten azgınlaÅŸmış, merhametini ve sevgisini faizlerde tüketmiÅŸ, Allah korkusunu, Müslüman duygusunu kaybetmiÅŸ zenginlerin; bebeklerin, kurumuÅŸ anne memesinde, açlıktan öldüÄŸü gemileri görmeyen gözlerini, terk edeceÄŸimiz bir liman arıyoruz.

Suçu sürekli baÅŸkalarında arayan, gemilerin sorumluÄŸunu baÅŸkalarına yıkan, ancak yanı başında Müslüman kardeÅŸinin gıybetini yapan, sevgisini kaybetmiÅŸ, tahammülsüz, aç gözlü, aÄŸlamayı unutmuÅŸ, makam ve zenginlik peÅŸinde koÅŸan Müslümanların, aklını başına getirecek bir liman arıyoruz.
Bir liman arıyoruz, içinde girip saatlerce aÄŸlayacağımız.
Bir liman arıyoruz, günlerce secdeye kapanıp, bizi kendimize ettiÄŸimiz bu zulümlerden dolayı helak etmemesi için yalvaracağımız.
Bir liman arıyoruz, bize insanlığımızı, vicdanımızı, merhametimizi, sevgimizi, Müslümanlığımız yeniden hatırlatacak bir liman arıyoruz.

Ä°nsanlık sürükleniyor, bir liman arıyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.