Sosyal Medya

Makale

HDP'liler kimi temsil ettiklerine artık karar vermelidir

HDP'nin ileri gelenlerinin ve ileri gidenlerinin ve özellikle EÅŸ BaÅŸkan Selahattin DemirtaÅŸ'ın bir temel tercih yapmaları gerekiyor...
HDP kendisine oy veren Kürt ağırlıklı seçmenleri mi, yoksa Kandil'i mi, PKK'yı mı, PYD'yi mi temsil ediyor? Ya da HDP meÅŸru demokratik siyasetin bir katılımcısı mı, yoksa yasa dışılığın ve terörizmin sözcüsü mü?
HDP EÅŸ BaÅŸkanı DemirtaÅŸ'ın, Ankara'da gazetecilerin sorularına verdiÄŸi cevapları dinlerken bu sorulara iliÅŸkin cevapların henüz belirlenmediÄŸini hissettim. 

Kandil'in sözcüsü gibi 
Bir gazetecinin Kandil'in silah bırakmaya verdiÄŸi cevabı ile ilgili bir sorusu üzerine konuÅŸan DemirtaÅŸ, "Kandil'in müzakereye dönmeye hazırız" mesajlarının görülmesi gerektiÄŸini söylüyordu.
DemirtaÅŸ "PKK amasız silah bırakmalı" çaÄŸrısıyla ilgili sorulan soruya ÅŸu ÅŸekilde cevap veriyordu: 
"Kandil'den yapılan açıklama bizim çaÄŸrımız üzerine yapılmış deÄŸil.
Kandil'deki o röportaj çaÄŸrımızdan iki gün önce yapılmış bir açıklama.
Kandil'in bu ÅŸekilde açıklamalarını Türkiye duymalıdır. Müzakereye dönmeye hazırız ve karşılıklı ateÅŸkes ilan etmeye hazırız. Bu konuda defalarca açıklama yaptılar. Bu çaÄŸrılara kulak tıkayan hükümet ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dır.


Yine de ÅŸükredelim 
MeÅŸru demokratik siyasetin ve anayasal düzenin bir öÄŸesi olarak, PKK'nın sözcülüÄŸünü yapmak DemirtaÅŸ'a mı düÅŸer? Ayrıca "Devlet"in "Silahlar betona gömülmeden ve militanlar Türkiye'yi terk etmeden Açılım Süreci buzdolabından çıkartılmaz" içerikli kararlılığından haberi yok mu DemirtaÅŸ'ın? Ve son terörist eylemler ile artık Öcalan'ın bile devreden çıkartıldığını görmüyor mu? Yine de ÅŸükredelim...
DemirtaÅŸ Seçim Hükümeti'ne iliÅŸkin açıklamalar yaparken PKK'ya da bazı bakanlıkların verilmesi gerektiÄŸini bereket söylememiÅŸ. Mesela yol ve iÅŸ makinelerinin daha rahat tahrip edilebilmesi için ilgili bakanlığın Kandil'e verilmesini de önerebilirdi. 

Bu da iyi haber 
Neyse... "Aldatılmış Beyaz Türkler"in ve "Emanet oylar"ı verenlerin biraz rahatlamasını saÄŸlayacak haberler de var. Mesela DemirtaÅŸ'ın PKK'nın sözcülüÄŸünü yaptığı açıklamalarından kısa bir süre sonra PKK'ya yakınlığıyla bilinen internet sitesi, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan'ın röportajına yer verdi. Kalkan bu röportajda, "Bazı siyasetçiler bize çaÄŸrı yapıyor, 'kayıtsız ÅŸartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun' diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çaÄŸrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu iÅŸledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu?" diyor. Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve baÅŸarılı olamadı. BaÅŸkalarına çaÄŸrı yapıyorlar, ama kendileri neyi baÅŸardılar da çaÄŸrı yapıyorlar!
Biraz gerçekçi olmaları lazım
" diyerek DemirtaÅŸ'ın çaÄŸrısına cevap veriyor. 

Kimin vekilisiniz? 
Bakalım DemirtaÅŸ CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a karşı seslendirdiÄŸi tepkiyi Duran Kalkan için de tekrarlayacak mı? Yoksa seçim hükümetinde Duran Kalkan'ın da yer almasını mı önerecek?
1946 sonrası TBMM'de bir CHP'li milletvekili "Köylüler ormanları tahrip ediyor" diye konuÅŸunca Demokrat Partili milletvekili "Siz ormanların mı yoksa köylülerin mi vekilisiniz" diye cevap vermiÅŸti kürsüde. Åžimdi bu tür soruların HDP'lilere sorulması gerekmiyor mu? HDP'liler Türkiyelilerin mi yoksa Kandillilerin mi vekili acaba?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.