Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Havada özel sağlık hizmeti durduruldu

Sağlık Bakanlığı, yurt genelindeki havaalanlarında özel bir firmanın taşeron olarak verdiği sağlık hizmetlerini Danıştay kararı üzerine sonlandırdı. Devlet Hava Meydanları, bu alanlardaki sağlık hizmetinin 112 tarafından sağlanacağını duyurdu.



Devlet Hava Meydanları Ä°ÅŸletmesi (DHMÄ°), havalimanlarında özel ÅŸirket tarafından verilen saÄŸlık hizmetlerinin Danıştay’ın aldığı karar doÄŸrultusunda durdurulduÄŸunu açıkladı. Danıştay kararında DHMÄ°’nin saÄŸlık teÅŸkilatı bulunmayan havalimanlarında saÄŸlık hizmetlerinin SaÄŸlık Bakanlığı birimlerinin vereceÄŸine atıfta bulunuldu.

ÖZETLE

Danıştay durdurdu
112 BaÅŸtabiplikleri devrede
İstanbul ve Ankara farklı

 

Açıklamada, Danıştay’ın, ‘saÄŸlık hizmetlerinin kamu eliyle yürütülmesi gerektiÄŸi’ gerekçesiyle özel sektörden hizmet alımıyla saÄŸlık hizmeti sunulması uygulamasını durdurduÄŸuna yer verildi.

112 devrede

DHMÄ° ile SaÄŸlık Bakanlığı’nın görüÅŸmeleri sonucunda havalimanlarında saÄŸlık hizmetlerinin herhangibir olumsuzluÄŸa sebebiyet vermeden 112 Acil Servis BaÅŸtabiplikleri’nce verileceÄŸi ifade edildi.

Havalimanlarında sunulan saÄŸlık hizmetlerinde herhangi bir eksikliÄŸin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, DHMÄ°'nin saÄŸlık teÅŸkilatı bulunmayan havalimanlarında saÄŸlık hizmetlerinin SaÄŸlık Bakanlığı tarafından verileceÄŸi kaydedildi.

Havalimanlarında saÄŸlık hizmeti veren özel firmanın (Portclinic) yetkililerin ise çarÅŸamba gecesi gelen mahkeme tebligatı üzerine 42 ilde özel firmalarla anlaÅŸmalı olarak yürüttükleri faaliyetlerini durdurdukları açıkladı. 

İstanbul, Ankara ve Bodrum'da durum farklı

Åžirket yetkilileri, kendilerine ait kliniklerin olduÄŸu Ä°stanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Ankara Etimesgut, GazipaÅŸa ve Bodrum Milas Havalimanı’nda hizmetlerinin devam ettiÄŸini belirtti.

DHMÄ° Basın MüÅŸaviri Vahdet Nafiz Aksu, özel firmanın açıklamasının doÄŸruyu yansıtmadığını, Danıştay kararında istisna söz konusu olamayacağına vurgu yapıldığını söyledi. Aksu, uygulamanın söz konusu firmanın belirttiÄŸi 42 ilde deÄŸil tüm yurt genelinde yapılacağını belirtti.

Aksu, "Genel MüdürlüÄŸümüzün yönettiÄŸi hiçbir havaalanında özel firma saÄŸlık hizmeti veremeyecek. Sadece Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir'de bizim yani DHMÄ° bünyesinde önceden oluÅŸturduÄŸumuz tam donanımlı saÄŸlık ekiplerimiz hizmet saÄŸlayacak. Bunun dışındaki diÄŸer illerde ise Danıştay'ın kararı doÄŸrultusunda 112 Acil BaÅŸtabiplikleri bu hizmeti saÄŸlayacak" ifadesini kullandı. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.