Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hapishanede okuduğu Kur’an’la hayatı değişti

Malezya'da pasaportunun süresi dolduğu için tutuklanarak 6 ay hapiste kalan Hafız Yakup, hapiste bulunduğu sürede okuduğu Kur'an'ı Kerim ile adını geniş kitlelere duyurdu.



Ä°hlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Malezya'da yaÅŸayan Hafız Yakup, hapiste okuduÄŸu Kur'an ile adını geniÅŸ kitlelere duyurdu. Miraç geçesi programında Kur'an okuması için aldığı davet üzerine Kelantan eyaletine giden ve akÅŸam saatlerinde dışarı çıkan Yakup, pasaportunun süresi dolduÄŸu için gözaltına alındı ve 6 ay hapiste kaldı. Yakup'un, hapiste kaldığı süre boyunca Kur'an'ı Kerim ayetlerini okuduÄŸu anlar amatör kamera tarafından kaydedildi. Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntüler kısa sürede izlenme rekorları kırarken, Yakup, baÅŸta Avrupa olmak üzere birçok ülkeden davetler aldı. Kamboçya'da dünyaya gelen ve 5 yaşındayken ailesi ile birlikte Malezya'ya gelen Yakup, o günden itibaren medrese eÄŸitimi aldığını ifade etti. Yakup, Malezya dışında Potani bölgesinde de medrese ve Kur'an eÄŸitimi aldığını bildirerek, "Hapiste okuduÄŸum Kur'an'ın bu kadar duyulacağını tahmin etmemiÅŸtim. Bunun nasıl olduÄŸunu anlamadım ve halen inanamıyorum" dedi.

"CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN, MÜSLÜMAN ÜLKELERE BÜYÜK YARDIMLARDA BULUNUYOR"

Hapiste bulunduÄŸu sürenin de bir sınav olduÄŸunu sözlerine ekleyen genç Hafız, "Elhamdülillah her sınav içinde bir hayır vardır. Hapiste olduÄŸum sürece bana kötü davranmadılar ve bu sürede imamlık yaptım. TebliÄŸde bulundum ve birçok mahkuma yol göstermeye çalıştım. Allah'a binlerce kez ÅŸükrediyorum ki hapiste olduÄŸum sürece ben imanımın arttığını hissettim. Kur'an'ın güzelliklerinden biriside budur. Allah kendi kitabına yakın olanın derecesini yükseltir ve insanlar içinde üstün kılar. Ben 5 yaşındayken Kur'an eÄŸitimi almaya baÅŸladım ve hiç bırakmadım. 13 yaşındayken bütün Kur'an'ı ezberleyerek hafız oldum"açıklamasını yaptı. Yakup, hafız olmasının büyük bir nimet olduÄŸunu belirterek, "Kur'an okumaya baÅŸladığımdan beri Allah beni güzel bir ses ile nitelendirdi. Müslüman olan veya olmayan çok insana ulaÅŸtım. Bu nimeti insanları daha da yaklaÅŸtırmak için kullanabilirim inÅŸallah. Türk halkına büyük bir saygı duyuyorum. Onlar din adına ve mazlum halk adına büyük icraatlarda bulunuyorlar. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Müslüman ülkelere büyük yardımlarda bulunuyor ve bu uÄŸurda çok çalışıyor. Ä°nsanların sorunlarını önemseyip yardım etmek istiyor. Ümit ederim ki fakirlik ve din meseleleri yüzünden ezilen Kamboçya halkına da onun yardım eli uzanır. Åžu an hapiste suçsuz yere bulunan Mısır CumhurbaÅŸkanı Mursi için dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.