Sosyal Medya

Güncel

Hanım Erdal ifadesinde gazetecilik yapmadığını söyledi

FETÖ'cü Hanım Büşra Erdal'ın savunmasında tweetleri ile ilgili "yaptıklarımın gazetecilikle alakası yok" dediği ortaya çıktı.



Cemaat’in darbe giriÅŸimi soruÅŸturmasında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 21 gazeteciden 17'si tutuklandı. Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal da tutuklanan isimler arasında yer aldı.

Hanım Büşra Erdal kamuoyunda tartışma konusu olan tweetleri için de özür dileyerek gazetecilikle ilgisinin olmadığını itiraf etti.

"YAPTIKLARIMIN GAZETECÄ°LÄ°KLE Ä°LGÄ°SÄ° YOK"

Hanım Büşra Erdal mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmezken, savcılık ifadesini tekrarladı. Mahkeme heyeti, Erdal'a, Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde attığı "Twitterda promosyon zamanı! Her 500. takipçime bir günlük Silivri'de konaklama, mahkemeyi gezme, duruÅŸma izleme, sabah kahvaltı, öğle yemeÄŸi (;"tweetlerini de sordu.

Erdal, "Evet bu tweetleri ben attım, bunun bir hata olduÄŸunun ve gazetecilikle ilgi ve alakası olmadığının bilincindeyim, ayrıca muhataplarımdan da Twitter'da özür diledim" ifadelerini kullandı.

Cemaat'e ait Yamanlar Lisesi'nde okumasına iliÅŸkin de konuÅŸan Erdal, "Ben söz konusu okula kaydolduÄŸumda o yapıya ait olduÄŸunu bilmiyordum, ailem de bilmiyordu" diye konuÅŸtu.

Hanım Erdal ifadesinde gazetecilik yapmadığını söyledi

4 GAZETECÄ° SERBEST

Gazeteciler Bülent Mumay ve Mehmet Gündem adli kontrol şartı görülmeksizin serbest bırakılırken; Arda Akın ve Yakup Sağlam adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDILAR

Mahkemece sorguları tamamlanan Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, HaÅŸim Söylemez, Seyit Kılıç, Emre Soncan, Cuma Ulus, Büşra Erdal, Habip Güler, Ufuk Åžanlı, Yakup Çetin, Erkan Acar,Ali AkkuÅŸ, Abdullah Kılıç, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Azmi Kalyoncu ve Hüseyin Aydın'ın "Silahlı terör örgütü üyeliÄŸi" suçundan tutuklanmalarına karar verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.