Sosyal Medya

Genel

Gerçek fakirliğini hissedenler...

Allah’ım hayretimi arttır. Senin yarattığın kusursuz nimetler içinde “gerçek fakirliğimi hissettir”. Ve tüm bu güzelliklerin için ; Subhanallah, Elhamdülillah.



Gerçek fakirliğini hissedenler; Allah (c.c.) o büyük hikmetlerinin farkına varır.

Maddi yada manevi müşkülatımızda aklımıza gelen çözüm yolları nelerdir? . Misal; bir iş yeri sahibisin , ekonomik sıkıntıların mevcut. Ödeme toplayamıyorsun. Alacak verecek ilişkilerin sıkıntılı. Veyahut ; evliliğinde eşinle sorunlar yaşıyorsun.. Şöyle bir liste yapalım aklına ilk gelen kişiler veya kurumlar hangileri? . Esnaf komşun, arkadaşın, dostların, bankan..

Yok yine olmadı! Problem bir türlü çözülmüyor. Sanki sabah akÅŸam sıkışmış gibi,sanki sokakta yürürken birileri sana seslenecek gibi olmuyormusun?. BaÅŸa dönelim, yazımızın başına deÄŸil doÄŸum anına. Bu Dünya’ya mevcudatınla “merhaba” dediÄŸin o an’a yani ;Yüce rabbimiz (c.c.) ol demeseydi, olurmuydun? Peki ya bir insan deÄŸilde baÅŸka bir varlık olarak doÄŸsaydın.Misal bir “dana” olarak. Åžimdi belkide içinden ÅŸunlar geçiyordur; Dert yok, tasa yok. Ödemeler v.s. ohhh, dana geldim inek olur ölür giderim , kafa rahat! . Biraz önce düşündüğümüz bizi sıkıntıya sokacak tüm dertler bir anda bitti deÄŸil mi?..

Peki bu muhteÅŸem ÅŸekilde yaratılmış nimetleri ; Allah’ımız insan vasfı ile mütevellit olarak bize anne rahminden itibaren donatmasaydı farkına varırmıydık? Farkına varırmıydık; meyvelerin tadını, aÄŸaçların muhteÅŸem sulietinin içindeki binbir çeÅŸit anlamları, okumayı-yazmayı, gökyüzünde uçuÅŸan milyonlarca çeÅŸit haÅŸereleri, bulutları, hayvanları (ki o hayvanların farklı farklı yüzlerce ses tonlarını; ötüşlerini), mis gibi cennet kokan evlatlarımızı, gökyüzünden yaÄŸan kar’ı, yaÄŸmuru (düşünsenize Dünya üzerinde olan tüm ekilebilen arazilerimizi nasıl sular ve onlardan çeÅŸit çeÅŸit nimetler elde ederdik!!) ..

GüneÅŸin içine 109 adet Dünya sığar!. Peki bizim ısınmamızı, yaÅŸadığımız yeryüzünün sistemini düzenlemek için bu kadar büyük bir güneÅŸe neden ihtiyaç var ki?. Bir Dünya kadar güneÅŸ olsa idi yetmezmiydi. FakirliÄŸini hisset el kul!. Hisset ki; tüm dertlerinde tasalanmalarında, ihtiyaçlarında, eksiklerinde yegane kapısına “kul” alnının secde edeceÄŸi tek hakim Allah (c.c.). O yüzden uykudan uyandığımız an ayaÄŸa kalktığımızda “Bismillahirrahmanirrahim”demiyormuyuz?. Yarab tüm gün nimetlerin ile ÅŸereflendirdin. Yorgun düşen aciz bedenimin dinlenmesi için geceyi nasip ettin. Ve tekrar muhteÅŸem nimetlere kavuÅŸmak için gündüzü tekrar ettin. Ve tabi ki ; “Bismillahirrahmanirrahim” diyoruz.

Allah’ım hayretimi arttır. Senin yarattığın kusursuz nimetler içinde “gerçek fakirliÄŸimi hissettir”. Ve tüm bu güzelliklerin için ; Subhanallah, Elhamdülillah. Ä°yyâke na’budü ve iyyâke neste’în - Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Amin

Her şey bizzat Güzeldir yada neticeleri itibariyle güzeldir.

 

Ä°brahim KöroÄŸlu 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.