Sosyal Medya

Makale

GeleceÄŸe mektup

Bilin diye anlatıyorum bizim hikayemizi. Bunu okuduÄŸunuzda biz eski kavimler, siz yaÅŸayan insanlar olacaksınız. Allah eski kavimlerin hikayelerinden ders çıkartın der.

Biz, yani ahir zaman devrinin insanları, Efendimiz'in hicretinden 1436, Ä°sa Peygamberimiz doÄŸduktan 2015 yıl sonra, yaÅŸayan Müslümanların devri zamanlarıydı.

Bizim ata dedelerimiz, Osmanlı topraklarında bir arada yaÅŸarken ve Ä°slam bayrağı her yerde saygıyla dalgalanırken, birmiÅŸiz, diriymiÅŸiz, canmışız. Müslüman adının bir ağırlığı, lafzının bir hikmeti, sözünün bir bereketi varmış. Sonra parçalanmış yurt bildiÄŸimiz yerler, 64 parçaya, ayrı devlete bölmüÅŸler bizi. Ä°ÅŸte o günden beri kaçtı huzurumuz, dağıldı birliÄŸimiz.

Bugün çektiÄŸimiz acılar, yüz yıl öncesinin acılarıydı anlayacağınız.

Her yanda bir kargaÅŸa ve dağınıklık vardı. Acılarımız Ä°slam coÄŸrafyasının her yanından geliyordu. Belki ÅŸimdi anlamakta zorlanıyorsunuz ama o acıların çoÄŸu Müslüman kardeÅŸlerimizin eliyle yaÅŸatılıyordu bize. Evet yanlış yazmadım, Ä°slam dünyası, kardeÅŸin kardeÅŸi öldürdüÄŸü, iÅŸkence ettiÄŸi, sürgüne gönderdiÄŸi, esir ettiÄŸi bir dönem yaÅŸadı. Bilerek, isteyerek, tasarlayarak ve daha da korkuncu zevk alarak Müslüman Müslümanı öldürdü.

Efendimiz'den miras kalan dinin çocukları, birbirini öldürürken ve can verirken Esmayı Hüsna’yı, Efendimiz'in mübarek adını anıyordu aynı anda. Hepsinin bayrağında, flamasında, duvarında, silahlarının kabzasında Allah Lafzı Celali vardı. Ölen de öldüren de cennete gireceÄŸini zannediyordu. Cehennemi düÅŸünen kimse kalmamıştı bizim devrimizde.

Bilin diye yazıyorum bizim hikayemizi.

Bizim devrimiz, gıybetin en fazla olduÄŸu, kardeÅŸin kardeÅŸi en çok kötülediÄŸi, yalan ve riyanın en bol olduÄŸu, haramın en çok iÅŸlendiÄŸi zamanlardı. Dürüstler arka saflara, fitne, fücur ehli olanlar ön saflara itilirdi, çekilirdi. Ä°lminin ağırlığı ile başımıza taç olanlar az, cahilliÄŸi ile ÅŸöhret olan çoktu.

Allah bize öyle bereketler, öyle nimetler, öyle rahmetler vermiÅŸti ki, sabah başımızı secdeye koyup, yatsı kaldırsak yine de ÅŸükretmiÅŸ sayılmazdık. Kıymetini bildiniz mi diye sorun, hayır diyeceÄŸim. Bizim devrimizin en kıymetli yakacağı olan petrolü en çok bize vermiÅŸti Rezzak olan Allah. Müslümanlar o nimeti adaletli bir ÅŸekilde paylaÅŸacakken, cimrilik yaptılar, kendilerine sakladılar, israf içinde, müsrif  bir hayat sürdüler. Sadece arabalarında süs diye taktıkları taÅŸlarla çöldeki kardeÅŸlerimizden binlercesi doyar, açlıktan ölmezdi.

Bilin diye söylüyorum bizim hikayemizi.

Derdi olan Müslüman çoktu, yüreÄŸi yufka olan, gözünde yaÅŸ, kalbinde iman eksik olmayan çoktu yine de Elhamdülillah. Lakin bizim devrimizde bu insanlar cahiller ve arsızlar kadar cesur deÄŸildi. Onlar cüret edip makamlara, koltuklara oturdukça ve sokaklara hakim oldukça, o güzel müminler içlerine döndü, köÅŸelerine çekildi, seccadelerine kapandı.

Bilin diye size yazıyorum sizin devrin Müslümanlarına.

En cesurunuz, en çok Allah'tan korkanınız olsun.

Başınıza en cüretkar olanı deÄŸil, en çok adalet sahibi olanı seçin.

Gıybet etmeyin, edeni dinlemeyin, yapanı aranızda barındırmayın.

Gönlünde iman, aklında ilim, haramdan korkan, yetime sarılan kim gördüyseniz elini tutun, sakın bırakmayın.

Halimizi bilin diye söylüyorum, bilin ki bizim hatalarımıza düÅŸmeyin.

http://www.yenisafak.com.tr/

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.