Sosyal Medya

Sinema - Sahne - Tiyatro

Filmleri yüz binlere hayat oldu

Hollywood'un unutulmaz oyuncularından Robin Williams'ın DVD koleksiyonunuzda mutlaka bulunması gereken 4 filmi



Ailenizce izleyebileceğiniz, keyifli zaman geçirirken her biri bir eğitim seti mahiyeti taşıyan Robin Williams'ın mutlaka izlenmesi gereken dört filmi hakkında kısa bilgi vermeden önce böyle bir efsanenin hayatına kıyması hala muammasını koruduğunu belirtmemiz gerekir. Bu konuda kızının yaptığı açıklama kayda değer; ona göre babası insanın mutlak iyi formuna öylesine bir içtenlik ile bağlıydı ki içinde yaşadığı vahşi sistemde onu hayata bağlayacak bütün değerlerin tüketildiğine şahit oluyordu. Bu tüketilmiş karşısında babam daha fazla dayanamarak intihar etmiş olabilir şeklinde konuşmuştu.

Bu konudan bağımsız olarak baktığımızda Robin Williams'ın baş rolünü üstlendiği 4 klasiği şöyle açıklayabiliriz.

PATCH ADAMS

Patch 40'lı yaşlarına ulaşmış artık hayattan ümidini kesmiş ve intihara meyilli bir adamdır. İntihar teşebbüsü sonrasında yatırldığı sinir hastalıkları kıliniğinde farkettiği bazı gerçekler onu hayata yeniden bağlar. Ona göre hayata durup baktığın yeri değiştirirsen hayatın kendisini de değiştirmiş olursun. Bunu ise bakışın stabiliteleşmiş olduğu tıp sektöründe yaparak dogmalara meydan okuyuşu filmi, Robin Williams'ın klasiklerinden biri yapıyor.

ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ (DEAD POETS SOCİETY)

Lise yıllarında çoğu kişinin unutulmaz bir edebiyat veya tarih öğretmeni vardır. İşte tam bu bağlamda Captain bir grup lise talebesinin baskıcı bir eğitimle hayat algısının kapandığı sırada çıka gelecektir. Onlara hayatı sorgulatarak akıllarının ve maddenin ötesinde bir kalpleri ve ruhları olduğunu hatırlatmaya çalışacaktır. Baskıcı geleneklere meydan okuyarak öğrencilerin işlenecek malzemeler olmadığı savaşını verecek Captain'nin macerası Robin Williams'ın bir klasiğini daha beyaz perdeye taşıyor.

 

JUMANJÄ°

Aile bağları ve dostluğun değerinin ancak kaybedilince anlaşıldığını eleştiren Jumanji doksanlı yılların nesli için duygulu bir çok hatırayı barındırıyor. Çekildiği dönem için muazzam efektler barındıran Jumanji mutlaka izlenmesi gereken bir baş yapıt olarak koleksiyonunuzda hakettiği yeri alacaktır.

 

UYANIÅžLAR (AWEKÄ°NGS)

Uyanışlar filmi hem Robin Williams hem de Robert Deniro'nun oyunculuklarının altın çağının bir yansımasını taşıyor. Parkinson ve benzeri hastalıklar taşıyan insanların kronik hastalar olarak kabul edilip birer nesne muamelesi gördüğü bir sistemi eleştirerek her birinin ruhu ve iradesi olan varlıklar olarak anlatıldığı film, henüz 11 yaşındayken bir nevi bitkisel hayata girip 41 yaşında uyanan bir adamın hayata bakışını ve onu tekrardan hayata döndürmeye çalışan gözü pek bir doktorun amansız çabasını anlatan film ailenizle keyifle izleyeceğiniz en değerli Robin Williams filimlerinden bir olacaktır.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.