Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed rejimine bir darbe daha

Fetih Ordusu, rejim güçlerinin askeri karargah olarak kullandığı Cisr eş-Şuğur'un güneybatısındaki devlet hastanesinin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.



Fetih Ordusu, rejim güçlerinin askeri karargah olarak kullandığı Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur'un güneybatısındaki devlet hastanesinin kontrolünü ele geçirdiÄŸini duyurdu.

Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa) komutanlarından Ebu Musab eÅŸ-Åžami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane baskınının sabah saatlerinde baÅŸladığını belirterek, "Fetih Ordusu'nun kapsamlı saldırısıyla hastanenin kontrolünün ele geçirilmesi, rejim güçlerinden onlarca kiÅŸinin esir edilmesi ve öldürülmesi saÄŸlandı, onlarca kiÅŸi ise kaçtı" dedi.

Åžami ayrıca esir edilenler arasında rejime baÄŸlı üst düzey subaylar ile onların yanında savaÅŸan yabancıların da bulunduÄŸunu ve kaçanların yakalanması için operasyonların devam ettiÄŸini vurguladı.

Öte yandan, Fetih Ordusu kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün, hastaneye doÄŸru tünel kazıldığı yönünde haberlerin sızması üzerine rejim askerlerinden bazıları hastaneden kaçtı.

Fetih Ordusu, 25 Nisan'da muhaliflerin kontrolüne geçen Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur'dan kaçan Esed rejimine baÄŸlı onlarca kiÅŸinin bulunduÄŸu ve karargah olarak kullanılan devlet hastanesini bir süredir kuÅŸatma altında tutuyordu.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.