Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın Sisi yanıtı: Şaka yapıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklama yaptı. Birkaç gündür dış basında yer alan 'Erdoğan, Suud ziyaretinde Sisi ile görüşecek' iddialarının sorulması üzerine 'Şaka yapıyorsunuz herhalde, böyle bir şeyin olması için ciddi anlamda olumlu adımların atılması gerekir' dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan açıklama yapıyor. ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından öne çıkanlar;

"Türkiye olarak, Suudi Arabistanla iliÅŸkilerimize her zaman özel önem verdik. CumhurbaÅŸkanı olduktan sonra bu Suudi Arabistan'a ilk ziyaretim olacaktır."

"Şaka yapıyorsun herhalde"

Sisi'nin de Suudi Arabistan'a gideceÄŸinin hatırlatılması ve orada Sisi ile görüÅŸecek mi sorusunun sorulması üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan "Åžaka yapıyorsun herhalde" cevabını verdi.

ErdoÄŸan, Suud'un yeni kralı Selman bin Abdülaziz'in daveti üzerine Riyad'a gidiyor. ErdoÄŸan'ın, Suud ziyaretinin 3 gün sürmesi beklenirken, Mısır'da darbeyle yönetime geçen CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah el-Sisi'nin de Riyad'a gideceÄŸi öÄŸrenilmiÅŸti.

"Darbeyi yapanı meşrulaştırmam" demişti

Arap medyasında, "Yeni kralın çevresinde yeni bir ittifak mı?" yorumları yapılırken, ErdoÄŸan-Sisi karşılaÅŸması darbenin ardından ikinci kez gerçekleÅŸecek. Ä°lk karşılaÅŸma Eylül 2014'deki BM zirvesinde olmuÅŸtu. ErdoÄŸan, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu'nda Sisi'nin de aralarında bulunduÄŸu dünya liderlerine hitap etmiÅŸ ve "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiÅŸ iktidar darbeyle indirilirken, BM darbeyi yapanı meÅŸrulaÅŸtırdı" ifadesini kullanmıştı.

ErdoÄŸan BM Genel Sekreteri Ban'ın verdiÄŸi yemeÄŸe Sisi'yle aynı masaya verildiÄŸi için katılmamış ve "Aynı masaya oturup darbecileri meÅŸrulaÅŸtıramam" diyerek tepkisini ortaya koymuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.