Sosyal Medya

Coğrafyamız

Devrimin sembolü okuyucuya veda etti

Mübarek rejiminin devrildiği 25 Ocak Devrimi'nin sembollerinden biri olarak bilinen Tahrir gazetesi, beş yıllık yayın hayatının ardından okuyucuya veda etti.



Mısır'da Hüsnü Mübarek rejiminin iktidardan uzaklaÅŸmasıyla sonuçlanan devrim sürecinde, gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı'ndaki eylemlerde broÅŸür olarak dağıtılan ve daha sonra gazete olarak yayın hayatına baÅŸlayan Tahrir gazetesi, bugün okuyucularına veda etti.

Gazetenin bugünkü sayısında ilk sayfanın üçte biri veda için ayrıldı. "Okuyucuya veda" manÅŸetiyle yayın hayatına son veren gazete, kısa geçmiÅŸini “beÅŸ yıllık meslek, doÄŸruluk, dürüstlük ve vicdan” ÅŸeklinde özetledi. Ä°kinci sayfada ise gazetenin yayına baÅŸladığı 3 Temmuz 2011 ve son çıkış tarihi olan 31 AÄŸustos 2015 tarihlerine iÅŸaret edildi. Aynı sayfada büyük puntolarla yazılmış “vicdan gazetesi” ifadesi manÅŸeti olarak kullanıldı.

Tahrir gazetesinin internet sayfası sorumlusu Muhammed Åžehate, yaptığı açıklamada, kapatma kararının maddi sorunlardan dolayı alındığını söyledi. Ä°nternet üzerinden yayına devam edeceklerini dile getiren Åžehate, maÄŸduriyete yol açmamak için çalışanlardan mümkün olan en yüksek sayıyı internet gazetesinde istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tahrir Gazetesi çalışanlarından Åžerif el-Bermuli, dün Gazeteciler Sendikası önünde kapatma kararını protesto etmiÅŸti. "Sendika kimin, gazetecilerin mi kapitalistlerin mi?” ve "Gazetecinin fiyatı ne kadar?" yazılı dövizler açan Bermuli, bir müddet sonra elbiselerini çıkararak üzerine benzin dökmüÅŸ ve intihar giriÅŸiminde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.