Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş ve iki HDP milletvekili hakkında fezleke

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Abdullah Zeydan hakkında fezleke hazırlandı



HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında fezleke hazırlandı.

Hakkındaki iddialar üzerine Ceylanpınar BaÅŸsavcılığı tarafından soruÅŸturma baÅŸlatılan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın, silah kaçakçıları ile buluÅŸtuÄŸu sonucuna varıldı. BaÅŸsavcılık Sarıyıldız hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına vahim nitelikte silah kaçakçılığı yapmak" suçlarından fezleke düzenledi.

Åžanlıurfa Ceylanpınar BaÅŸsavcılığı PKK'ya teslim edilmek üzere götürülen bombalar ile diÄŸer silahları HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın teslim alındığı iddiaları üzerine baÅŸlattığı soruÅŸturmayı tamamladı.
Sabah gazetesinin haberine göre, MOBESE görüntüleri ve ÅŸüphelilerin ifadelerini alan BaÅŸsavcılık, Sarıyıldız'ın silahları teslim almak üzere silah kaçakçıları Ä°smail Çelik ve Halil Merç ile buluÅŸtuÄŸu sonucuna vardı. BaÅŸsavcılık Sarıyıldız hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına vahim nitelikte silah kaçakçılığı yapmak" suçlarından fezleke düzenledi.

TBMM'ye iletilmek üzere Åžanlıurfa BaÅŸsavcılığı'na gönderilen fezlekede Sarıyıldız'ın yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Fezleke Meclis'e ulaÅŸtıktan sonra Sarıyıldız'ın dokunulmazlığı için oylama yapılacak. Kaldırılırsa Sarıyıldız 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

DEMÄ°RTAÅž HAKKINDA DA FEZLEKE

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ hakkında da, genel seçim öncesi "AK Parti'nin 3 bin 500 kiÅŸilik hile timi kurduÄŸu" iddiaları üzerine AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine fezleke düzenlendi.

Demirtaş, 17 Mayıs 2015'te "AK Parti'nin 3 bin 500 kişilik hile timi kurduğu", ekibin başında ise Soylu'nun olduğu iddiasında bulundu.

Söz konusu iddialar üzerine AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Avukatı UÄŸur Kızılca aracılığıyla Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına baÅŸvurdu.

Bunun üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, DemirtaÅŸ'ın "kanaat açıklama ve ifade hürriyeti sınırlarını aÅŸtığı"  hükmüne vardı.

BaÅŸsavcılık, DemirtaÅŸ'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluÅŸtuÄŸu gerekçesi ile Anayasanın 83. Maddesine istinaden "dokunulmazlığının  kaldırılması talebinde bulunulması"na karar verdi.

Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM BaÅŸkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Selahattin DemirtaÅŸ, seçimler öncesi, "HDP'nin baraj altında kalması için AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun başında bulunduÄŸu 3 bin  500 kiÅŸilik bir ekibin, simülasyon ve seçim hilesi çalışması yürüttüÄŸü, Soylu'nun il il dolaÅŸarak bunların hazırlığını yaptığı" iddiasında bulunmuÅŸtu.

ZEYDAN HAKKINDA DA FEZLEKE

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

Yüksekova Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik baÅŸlattığı hava saldırılarına iliÅŸkin, 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüÅŸünde söylediÄŸi, "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüÄŸüyle boÄŸar" sözleri üzerine soruÅŸturma baÅŸlattı. 

Zeydan'ın açıklamalarının yer aldığı kamera kayıtlarını inceleyen savcılık, hazırladığı fezlekeyi, TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne gönderdi.

Fezlekede, Zeydan'ın, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Terör örgütünü övmek" suçlarından yargılanması, ayrıca dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor.

Zeydan, 26 Temmuz'da bazı basın yayın organlarında da yer alan açıklamasında, "PKK, Türkiye'yi ve Orta DoÄŸu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. EÄŸer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüÄŸüyle boÄŸar. AteÅŸle oynuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.