Sosyal Medya

Dünya

Danimarka'da Müslüman mezarlığına saldırı

Danimarka'nın Odense şehrindeki bir mezarlığın Müslümanlara ait bölümüne saldırı düzenlendi. Olayda 50 mezar tahrip edildi.



Danimarka'nın Odense kentindeki Korslökke Mezarlığı'nın Müslümanlara ait bölüme saldırı düzenlendiÄŸi, 50 mezarın tahrip edildiÄŸi bildirildi.

Polis açıklamasında, kimliÄŸi bilinmeyen kiÅŸi ya da kiÅŸilerin Korslökke Mezarlığı'na tahminen pazarı pazartesiye baÄŸlayan gece saldırdığı, 50 mezara ait kabir taÅŸlarının kırılıp saÄŸa sola atıldığı belirtildi.

Mezarlıkta yakınları yatan Müslümanlar, polisin açıklamasıyla mezarlığa akın etti. 

DR televizyonuna açıklama yapan Bosnalı Mirna Ugljen, "Babam 17 yıldır burada yatıyor. Burada toplanıyorduk. Bugün babamızı ziyarete geldiÄŸimizde büyük ÅŸok geçirdik. Onlar ölü ve kimseye zararları yok. Ölülerin huzur içinde yatması gerek. Onları rahat bırakın" diye konuÅŸtu. 

Adalet Bakanı Sören Pind de Twitter'da paylaÅŸtığı mesajda, "Bunu durdurun. Danimarka olarak böyle bir yolda yürümek istemiyoruz" ifadesini kullandı.  

Kopenhag'a baÄŸlı Bröndby mahallesindeki bir Müslüman mezarlığı haziran ayında saldırıya uÄŸramış ve yine 50 kadar mezarlık tahrip edilmiÅŸti. Saldırıdan sonra Müslüman dernekler ve Danimarkalı siyasiler saÄŸduyu çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, mezarlıkta düzenlenen anma törenine yüzlerce Müslüman'ın yanı sıra çok sayıda Danimarkalı katılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.