Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nijerya'da Müslüman liderin partisi 28 eyaletten 19'unda galip

Nijerya'da geçtiğimiz günlerde başkanlık seçimini kazanan Müslüman lider Buhari'nin partisi sonuçları açıklanan 28 eyaletten 19'unda da valilik seçimlerini kazandı



Nijerya'da muhalefetteki Tüm Ä°lericiler Kongresi (APC), valilik ve eyalet meclisi seçimlerinde, oyların sayıldığı 28 eyaletin 19'unda seçimin galibi oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, iki hafta önce devlet baÅŸkanı seçilen Muhammed Buhari'nin partisi APC, sonuçların açıklandığı 28 eyaletin 19'unda seçimi kazandı.

APC'nin valiliÄŸi kazandığı eyaletler arasında Lagos, Kaduna, Katsina, Ogun, Oyo, Kwara, Niger, Kebbi, Zamfara, Sokoto, Jigawa, Kano, Yobe, Borno, Adamawa, Bauchi, Plateau, Benue ve Nasarawa bulunuyor.

Ä°ktidardaki Halkın Demokratik Partisi (PDP) ise 8 eyalette valilik seçiminin galibi oldu.

Imo eyaletinde bazı bölgelerden gelen çok sayıda oyun iptal edilmesi üzerine APC lehine olan seçim sonuçları iptal edilirken, Taraba eyaletinde ise sonuçlar henüz açıklanmadı.

Ülkenin 36 eyaletinde meclis üyelerinin ve 29 eyalette de valilerin belirlenmesi için yapılan seçimde, valilik koltuÄŸu için farklı siyasi partilerden 760, eyalet meclisi üyeliÄŸi için de 5 bin 290 aday yarıştı.

28 siyasi partinin faaliyet gösterdiÄŸi Nijerya'da PDP ve APC, en güçlü siyasi partiler olarak kabul ediliyor.

Nijerya'da iki hafta önce yapılan devlet baÅŸkanlığı seçimlerini APC'nin adayı Muhammed Buhari kazanmıştı. Buhari, 29 Mayıs'ta yemin ederek devlet baÅŸkanlığı görevine baÅŸlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.