Sosyal Medya

Güncel

ABD: İç Güvenlik Paketi, Türkiye'nin iç meselesi

ABD Dışişleri bakanlığı Sözcsü Psaki, İç Güvenlik paketi'nni Türkiye'nin iç meselesi olduğunu belirterek yorum yapmayacaklarını açıkladı



TBMM Genel Kurulu'nda görüÅŸülen Ä°ç Güvenlik Paketi, Avrupa BirliÄŸi (AB) ile bazı uluslararası sivil toplum kuruluÅŸları tarafından eleÅŸtirilirken, ABD'den 'Türkiye'nin iç sorunu olduÄŸu' deÄŸerlendirmesi geldi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, baÅŸkent Washington'da konu ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya verdiÄŸi cevapta, "Yasaya iliÅŸkin özel bir yorumum yok. Bu Türkiye'nin iç sorunu" dedi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediÄŸi basın toplantısında bir gazetecinin "Ä°nsan hakları örgütleri, Özgürlük Evi, Uluslararası Af Örgütü gibi kurumlar bu yasama paketine karşı. Uluslararası Af Örgütü, demokrasiyi yok saydığı ve insan haklarını tehdit ettiÄŸi gerekçesiyle pakete karşı dünya çapında bir kampanya da baÅŸlattı. Bu konudaki deÄŸerlendirmeniz nedir" sorusuna verdiÄŸi cevapta; "Yasaya iliÅŸkin özel bir yorumum yok. Bu Türkiye'nin iç sorunu. BildiÄŸiniz gibi, yıllık olarak yayınladığımız Ä°nsan Hakları Raporu da dahil olmak üzere, basın özgürlüÄŸü, protesto etme özgürlüÄŸü gibi konularda ortaya çıkan endiÅŸelerimizi düzenli olarak dile getiriyoruz" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.