Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin Ukrayna iddiası

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, bir süredir silahları susan Rusya yanlısı ayrılıkçıların yeni saldırıya hazırlandıklarını söyledi. Clapper, ayrılıkçıların hedef ve saldırı tarihini de açıkladı.



ABD Ulusal Ä°stihbarat Direktörü James Clapper, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde düzenlenen bir oturumda soruları yanıtladı.
Clapper, Rusya yanlısı ayrılıkçıların halen yürürlükteki ateÅŸkes boyunca yeni bir saldırıya hazırlandıklarını ileri sürdü.
James Clapper, ayrılıkçıların bahar aylarında stratejik önemdeki liman kenti Mariupol'a saldırabileceklerine dikkat çekti.
Gözlemciler, Mariupol'un düÅŸmesi halinde ayrılıkçıların Rusya'dan Kırım’a uzanan bir kara köprüsü kuracağına iÅŸaret ediyor.

Putin fırsat kolluyordu
Ukrayna'daki savaÅŸtan Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'i sorumlu tutan James Clapper, "Putin uzun zamandır Kırım ve Ukrayna'nın doÄŸusunu ele geçirebileceÄŸi bir fırsat kolladı" iddiasında bulundu.
Clapper, "Putin'in Ukrayna'nın tamamını kontrolü altına almayı hedeflediÄŸini tahmin etmediÄŸini" söyledi.

ABD Ulusal Ä°stihbarat Direktörü James Clapper, Ukrayna’ya silah yardımında bulunulmasını desteklediÄŸini de açıkladı.
Kiev'e verilecek silah desteÄŸinin Moskova yönetiminde olumsuz bir tepkiye yol açacağını, böylece Rusya’nın krizdeki rolünün belirginleÅŸeceÄŸini savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.