Sosyal Medya

Dünya

BBC, Erdoğan'ın O Hamlesini Hazmedemedi!

Gezi olaylarından bu yana Erdoğan ve AK Parti aleyhtarı yaptığı provokatif haberlerle dikkat çeken BBC, bu kez de Somali için devreye girdi. Erdoğan'ın Somali ziyaretini iptal etmemesi, BBC'yi rahatsız etti.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Somali ziyaretinden bir gün önce baÅŸkent MogadiÅŸu'da Türk heyetini hedef alan bombalı saldırı sonrası, "Somali'nin güvensiz bir yer" olduÄŸu yorumunu yapan BBC, ülkede büyük yatırımlar yapan Türkiye'nin bölgede var olmasını hazmedemiyor. Türkiye karşıtı yaptığı yayınlarla gündeme gelen BBC, bu sefer de ErdoÄŸan'ın Somali'ye gidecek olmasından bir hayli rahatsız.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, resmi ziyaretleri kapsamında Afrika turuna çıktı. ErdoÄŸan'ın Somali ziyaretinden bir gün önce, MogadiÅŸu'da düzenlenen saldırıya raÄŸmen ziyaretini iptal etmemesi, BBC'yi rahatsız etti. ErdoÄŸan, Suudi Kralı Abdullah'ın vefat ettiÄŸi haberini alana kadar Somali ziyaretini iptal etmemiÅŸti.

BBC, bölgedeki muhabirlerinden birinin yorumu üzerinden ErdoÄŸan'ın Somali'ye gitmesinin tehlikeli olduÄŸu mesajını verdi.

BBC'de yer alan haberde, Somali Servisi'nden Abdirahman Koronto, ErdoÄŸan'ın 2011'deki ziyareti sonrasında Türkiye'nin Somali'de büyük yatırımlar yaptığına deÄŸinerek, "Türkiye, bölgede büyük yatırımlar yapmış olsa da ülkedeki bazı gruplar bundan rahatsız" diyerek kendi hazımsızlığını ortaya koydu.

BBC'nin haberinde ÅŸu ifadeler kullanıldı: "Uluslararası medyanın ErdoÄŸan'ın ziyaretiyle dikkatini Somali'ye çevirdiÄŸi bir sırada MogadiÅŸu'nun güvenli bir yer olmadığı izlenimini yaratma amacında." 

(Yeni Åžafak)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.