Sosyal Medya

Coğrafyamız

Etiyopya Erdoğan'ın ziyaretine hazırlanıyor

Erdoğan'ın 21-24 Ocak tarihleri arasında Etiyopya'ya yapacağı resmi ziyaret ülkede yaşayan Türkler tarafından sevinçle karşılanıyor.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 21-24 Ocak tarihleri arasında Etiyopya'ya yapacağı resmi ziyaret ülkede yaÅŸayan Türkler tarafından sevinçle karşılanıyor. BaÅŸkent Addis Ababa'nın en iÅŸlek caddesine ErdoÄŸan'ın posterleri asıldı.

Altında Ä°ngilizce ve Amharikçe olarak"Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan Etiyopya'ya hoÅŸ geldiniz" yazılı posterin üzerinde Türk ve Etiyopya bayrakları yer aldı.

Ziyaret dolayısı ile posteri yaptırdığını söyleyen iÅŸletme sahibi Ramazan Gök, "CumhurbaÅŸkanımız'ın Etiyopya'ya yapacağı ziyaretten çok memnun olacağız. Bugün birlik ve beraberliÄŸe en çok önem verdiÄŸimiz zaman. Ben her ÅŸeyin güzel olacağına inanıyorum. Tekrar CumhurbaÅŸkanımız ErdoÄŸan'a "hoÅŸ geldiniz" diyorum. Ziyaretin burada yaÅŸayan Türkler olarak iyi geçeceÄŸini umuyorum" dedi.

ErdoÄŸan'ın Etiyopya'ya yapacağı ziyaretin bu ülkede bulunan Türklere ayrı bir güçvereceÄŸini söyleyen Ahmet Çakır adlı iÅŸadamı da ÅŸöyle konuÅŸtu:

"ErdoÄŸan'ın ziyareti bizi ayrıca sevindirmektedir. CumhurbaÅŸkanımızın, Etiyopya makamları ile görüÅŸmesi de bizim burada yaÅŸadığımız bazı sıkıntıları ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle ziyaret bizim için önemli. CumhurbaÅŸkanımızı karşılayacağız."

Etiyopya'da sondaj iÅŸi ile uÄŸraÅŸtığını belirten Taner Ä°ncekara ise CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Etiyopya ziyaretinden mutluluk duyduÄŸunu ifade ederek, "Ziyaretin ekonomik, politik ve ticari olarak önemi var. Ziyaretin ekonomik önemi, bu ülke ile iÅŸbirliÄŸinin artması ve baÅŸka Türk iÅŸadamlarının da buraya gelerek mevcut Türk iÅŸadamları ile güç birliÄŸini arttırması, bizim için çok büyük önem arz ediyor" görüÅŸünü dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.