Sosyal Medya

Sağlık

İlaç sistemi çöktü!

Türk Eczacıları Birliği, "SGK'yı uyarmamıza rağmen, 7 gündür sistem önce ağır aksak çalışsa da şu anda tamamen çökmüş durumda" dedi.



 Türk Eczacıları BirliÄŸi (TEB), MEDULA Provizyon Sistemi'nde yaÅŸanan sorun nedeniyle, hastaların ilaca eriÅŸebilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldığını savundu.

TEB'den yapılan yazılı açıklamada, sistemdeki sıkıntının teknik arızadan kaynaklandığı bilgisi alındığına yer verildi.

Yaklaşık 1 haftadır yaÅŸanan sıkıntı nedeniyle hastaların ilaca ulaÅŸmak için ya uzun süre eczanelerde beklediÄŸi ya da ilacını alamadığı öne sürülen açıklamada, ÅŸu görüÅŸlere yer verildi: "Sosyal Güvenlik Kurumu'nu günlerdir uyarmamıza raÄŸmen, 7 gündür sistem (MEDULA Provizyon Sistemi) önce ağır aksak çalışsa da ÅŸu anda tamamen çökmüÅŸ durumda. Kurumun konuyla ilgili yeterli bir bilgilendirme yapmıyor olması da bizleri eczanelerimizde zor durumda bırakıyor. 2010 yılından bu yana sürekli yaÅŸadığımız bu sorun karşısında, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sistemin altyapısını güçlendirmek adına herhangi bir çalışma yapmaması, eczanelerimizde sistemin açılmasını bekleyen binlerce hastalarımızın ilaçlarına ulaÅŸamamasına ya da ilaçlarını ceplerinden ödeyerek almalarına neden olmaktadır. Mevcut sistemin yerine bütün ihtiyaçları belirlenmiÅŸ, altyapısı tamamlanmış, vatandaÅŸa günün gereklerine göre hizmet verebilecek yeni bir sistem oluÅŸturulmalı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.