Sosyal Medya

Genel

Türkiye'den lavaş harekatı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, 'lavaş'ın UNESCO'nun kültürel miras listesine girmesi için Azerbaycan'la ortak çalışma yapacaklarını söyledi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye Kültür Haftası" açılış etkinliÄŸine katılmak ve temaslarda bulunmak için geldiÄŸi Azerbaycan'da mevkidaşı Ebülfes Garayev'le görüÅŸtü. Ä°ki ülke lavaÅŸ baÅŸta olmak üzere pek çok dosyayı UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine ortak dosya olarak vermeye hazırlanıyor.
 

LAVAÅž Ä°ÇÄ°N UNESCO'YA BAÅžVURULACAK
 
GörüÅŸme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, Azerbaycan'la çok önemli projeler yapacaklarını söyleyerek ÅŸu bilgileri verdi: "LavaÅŸ baÅŸta olmak üzere pek çok dosyayı UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine ortak dosya olarak vereceÄŸiz. KöroÄŸlu konusunda da ortak dosya çalışmamız var. Biri kültür, diÄŸeri turizm sürekli çalışan iki komite kuracağız. Bu komiteler altı ayda bir bakan yardımcıları baÅŸkanlığında bir araya gelecekler. Biz de senede bir kez bir araya gelerek onların çalışmalarını gözden geçireceÄŸiz. Tarihi Ä°pekyolu ve Dede Korkut'un tarihi mirasının canlandırılması konusunda ortak projeler yapacağız."
  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.