Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

"Geleneksel tıbbın üstadı" Aidin Salih yaşamını kaybetti

"Geleneksel tıbbın üstadı" olarak anılan Özbekistanlı Salih, dünyada 10 binden çok kişiye sıhhat , tabii yaşam ve yalın yaşam hususunda eğitim verdi.



Ä°slam tıbbı üzerine yapmış olduÄŸu çalışmalarıyla bilinen Özbekistanlı hekim Aidin Salih, yaÅŸamını kaybetti. Yaklaşık 35 yıldır Ä°slam tıbbı üzerinde çalışmalar yürüten ve 20 yıldır ailesiyle Türkiye'de yaÅŸamını sürdüren 71 yaşındaki Salih, öÄŸle saatlerinde Ä°stanbul'daki evinde yaÅŸama gözlerini yumdu. 


2011'de Salih'in öÄŸrencileri tarafından kurulan Ä°stanbul DoÄŸal SaÄŸlık Enstitüsünün baÅŸkanı ve aynı zamanda Salih'in öÄŸrencisi olan Faruk Günindi, Anadolu Ajansı AA muhabirine yapmış olduÄŸu duyuruda , Ä°slam tıbbının esaslarını günümüz diliyle ifade eden Salih'in hem Türkiye'de hem de dünyanın çeÅŸitli ülkelerinden çok fazla sayıda talebe ve hastası olduÄŸunu, sıhhat , tabii yaÅŸam ve yalın yaÅŸam konularında 10 binden çok danışanı bulunduÄŸunu ifade etti .


Günindi, Salih'in Ukrayna, Özbekistan, Almanya, Norveç, Suudi Arabistan, Ä°ngiltere ve Suriye'de çalışmalar yürüttüÄŸünü ve 5 senede Türkiye'de birden fazla yere gittiÄŸini ifade etti. 


Salih'in en çok büyük baÅŸarısının, "insanların kalbine dokunabilmiÅŸ olması" olduÄŸunu ifade eden Günindi, kendisinin danışanları ile doÄŸrudan temas halinde olduÄŸunu belirtti . Salih'in televizyon programlarını katılmak yerine konferanslarında insanlarla doÄŸrudan iletiÅŸim kurduÄŸunu ifade eden Günindi, Salih'in çoÄŸu vakit insanlarla direkt temas kurabilmek için mikrofon bile kullanmadığını bildirdi. 


Rusya'da tıp, Özbekistan'da biyoloji eÄŸitimi alan Salih'in, baÅŸarılı bir hekimken Ä°slam dinini seçtiÄŸini bildiren Günindi, Salih'in, Ä°slam tıbbının kaynaklarına yönelip tüm ömrünü bu kaynakları insanlara ulaÅŸtırmaya adadığını belirtti . 


Eski Özbek lider Muhammed Salih'in eÅŸi olan Aidin Salih, 2007'de basılan "Gerçek Tıp" adındaki kitabında günümüz yaÅŸam stili , yalın hayatın önemi ve saÄŸlığı bozan alışkanlıklardan bahsederek bunlara çözüm teklifleri getirdi. 
"Geleneksel tıbbın üstadı" Aidin Salih yaÅŸamını kaybetti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.