Sosyal Medya

Ä°slam

İsrail'e verilecek en büyük cevap: ittihat-ı İslam

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıya verilecek en büyük cevabın, ittihat-ı İslam olduğunu belirtti.



Ä°slam Dünyası Sivil Toplum KuruluÅŸları BirliÄŸi (Ä°DSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıya verilecek en büyük cevabın, ittihat-ı Ä°slam olduÄŸunu belirtti.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, on yıllardır OrtadoÄŸu'da fitnenin başı rolü konumunda olan Ä°srail'in, Mescid-i Aksa'ya yaptığı alçakça saldırı ile Ä°slam'a karşı kinini ve nefretini bir kez daha en uç noktada sergilediÄŸini kaydetti.

Kutsal deÄŸerlerin ayaklar altına alınmaya çalışıldığı bu olaya tüm Müslümanların tepki göstermesi, Ä°srail'e gereken mesajın verilmesi gerektiÄŸini aktaran Kurt, Ä°slam dünyasına karşı son dönemde gerçekleÅŸtirilen çok çeÅŸitli saldırılarla küresel bir provokasyon faaliyetinin yürütüldüÄŸünü ve psikolojik bir harp uygulandığının açıkça görüldüÄŸünü vurguladı. Ali Kurt, bunlara, Mısır, Suriye ve Irak'ta yaÅŸanan din, hukuk ve insanlık dışı olaylar, BangladeÅŸ'te bir hafta içerisinde üç Cemaat-i Ä°slami liderinin idam cezasına çarptırılması, Yemen üzerinde kurulan küresel kumpasla hükümetin düÅŸürülmesi ve toplumun kaosa itilmesi, Tunus'ta sergilenen tavırlar gibi hukuk, adalet ve insan hakkı kavramlarının çiÄŸnendiÄŸi hadiseleri örnek gösterdi.

Ä°DSB Genel Sekreteri Kurt, açıklamasında ÅŸu görüÅŸlere yer verdi:

"Özellikle bu küresel oyunun Sünni camia üzerine oynanıyor olması stratejik planın ne olduÄŸunu ortaya koyuyor mahiyettedir. Bu plan çerçevesinde tüm dünya genelinde Müslümanları ÅŸiddete baÅŸvurmaya mecbur hale getirmeye dayalı bir politika uygulanmaktadır.

BilindiÄŸi üzere 1969'da Mescid'i Aksa'nın kundaklanması üzerine Kazablanka'da bir araya gelen Ä°slam ülkeleri Ä°slam Konferansı Örgütü'nü kurdu. Ä°slam'a yapılan saldırılar tarihte olduÄŸu gibi ÅŸimdi de Müslüman devletleri ve halkları daha etkili ve sonuca yönelik olarak bir araya getirmeli, Ä°slam'ın özünde olmayan sebepler ve ayrılıklar bertaraf edilmeli, Ä°slam birliÄŸini her ölçekte gerçekleÅŸtirmek için en üst düzeyde çaba sarf edilmelidir.

Ä°slam dünyası devletler ve halklar nezdinde birliÄŸini saÄŸlamadığı sürece Ä°slam düÅŸmanı tüm odaklar korkusuzca saldırılarını sürdürecek ve daha da ileriye götüreceklerdir. Ä°srail askerinin kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa'ya girip, içerisini yakıp yıkması, ibadet etmekte olan insanları hedef alması siyonist yönetimin yapmış olduÄŸu tarihi bir hatadır. Unutulmamalıdır ki, her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı vardır. Ä°slam dünyasının içinden geçtiÄŸi karanlık ortamın aydınlanacağı ve Ä°slam'ın tüm dünyanın barış ve huzuruna vesile olacağı günler yakındır. Bize düÅŸen görev 'ÅŸüphesiz Müslümanlar kardeÅŸtir' buyruÄŸu ışığında Müslümanlarla birlik olmaktır, ittihat etmektir. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıya verilecek en büyük cevap, ittihat-ı Ä°slam'dır."



- "Bu hunharca saldırıyı kınıyoruz"



Ä°slam ülkelerinin Ä°srail ile diplomatik iliÅŸkilerini keserek Ä°srail'e gereken cevabı vermeleri gerektiÄŸini kaydeden Kurt, "Mabedimize dokunan bu 'namahrem el'e karşı Ä°slam'ın izzetini muhafaza etmek her idareci üzerine farzdır" ifadelerini kullandı.

Ali Kurt, Tüm Ä°slam dünyasını ve her Müslümanı konuya birlikte tavır almaya davet ederek, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) ve Arap BirliÄŸi'nin gereken giriÅŸimlerde bulunmasını beklediklerini vurguladı.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) ve Avrupa BirliÄŸi'ni (AB) bugüne kadar uyguladığı çifte standardı terk edip, hukuka ve adalete uygun davranmaya çağıran Kurt, "52 ülkeden 264 sivil toplum kuruluÅŸu bulunan Ä°DSB olarak yapılan bu hunharca saldırıyı kınıyor, 'Akıbet ancak inananlarındır' ayeti mucibince sabır ve gayreti elden bırakmayarak, Müslümanların çok yakın bir zamanda tüm dünya üzerinde kurtuluÅŸa ereceÄŸine dair inancımızı bir kez daha yineliyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.