Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Diyanet'ten onay çıkmadı! Caiz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı, doğum öncesi cinsiyet tayinini dinen caiz bulmadı.



Anne karnındaki çocuÄŸun doÄŸum öncesi cinsiyet tayinine Diyanet Ä°ÅŸleri Bakanlığı’ndan onay gelmedi. Bakanlık, konuyla ilgili ‘Herhangi bir tıbbi zorunluluk olmadıkça dinen caiz deÄŸildir’ yorumunu yaptı.

Diyanet’in ‘Cinsiyet Tayini’ baÅŸlıklı kararı ÅŸöyle: Erkek cinsiyetini belirleyen ‘Y’ kromozomlu bir spermatozoid tarafından aşılanan yumurtadan erkek çocuk; ‘X’ kromozomu aşılanan yumurtadan ise kız çocuk doÄŸuyor. Demek oluyor ki, doÄŸacak olan çocuÄŸun cinsiyeti aşılanma sırasında kesinleÅŸiyor. 
Ekolojik soruna yol açar
ÇocuÄŸun cinsiyetini tespit etmek tıp bilimine göre mümkündür. Ancak doÄŸacak çocukların cinsiyetinin belirlenmesi ÅŸimdiden öngörülmeyecek baÅŸka demografik ve ekolojik sorunlar ortaya çıkarabileceÄŸi cinsiyetlerin dağılımı konusunda var olan dengenin bozulmasına yol açabileceÄŸinden, herhangi bir zorunluluk olmadıkça yapılması uygun deÄŸildir. Nitekim Asya ve DoÄŸu ülkelerinde aileler, genelde erkek çocuk istemektedirler. Bizim toplumumuzda da durum farklı deÄŸildir. Bu ise, sünnetullaha aykırıdır. Zira Kur’ân’da, Åžûrâ 42/49-50 ayetlerinde insanların erkek veya kız olmasının Allah tarafından belirlendiÄŸi ifade edilmiÅŸtir.”
‘BM’den önlem kararı çıktı’
Diyanet’in kararında ÅŸu tespitler yer aldı: “BM gibi pek çok uluslararası kuruluÅŸ tarafından konu ele alınmış ve tıp dışı nedenlerle gerçekleÅŸtirilen cinsiyet seçimi uygulamaları uygun görülmemiÅŸ ve buna karşı önlem alınması gerektiÄŸi dile getirilmiÅŸtir. Bu itibarla tıbbi bir zorunluluk bulunmadıkça cinsiyet tayinine gidilmesi dinen uygun deÄŸil. (Star)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.