Sosyal Medya

Kitap - Dergi - Yayın

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 8-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak...



Bu yıl 33’üncüsü yapılacak Uluslararası Ä°stanbul Kitap Fuarı, "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla 8 Kasım Cumartesi günü Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak. Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluÅŸunun katılımıyla düzenlenen fuarda, söyleÅŸi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle 270 etkinlik yer alacak.

Türk sinemasının 100. yılını "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla iÅŸleyen fuarın "onur yazarı" da Atilla Dorsay olacak. Fuar süresince oyuncu, yönetmen ve yazarların katılımıyla Atilla Dorsay'ın sinema eleÅŸtirmenliÄŸi, yazarlığı ve yaÅŸamı üzerine söyleÅŸiler gerçekleÅŸtirilecek. Sinema teması kapsamında 50 etkinlik düzenlenecek.

ONUR KONUÄžU MACARÄ°STAN: BÄ°R BAHÇEDEN BÄ°R BAHÇE'YE…

Fuarın, Nazım Hikmet'in ÅŸiirine referansla sloganını "Bir Bahçeden Bir Bahçeye" olarak belirleyen onur konuÄŸu Macaristan, 8-11 Kasım'da açık olacak Uluslararası Salon'da, Macar kültürünü kitapseverlerle buluÅŸturacak bir program hazırladı.

Bu kapsamda, modern Macar edebiyatının yazarları Peter Esterhazy, Laszlo Darvas, Dora Csanyi, Katalin Szegedi, Peter Zilahy, Toth Krisztina, Spiro Gyorgy, Mihaly Hoppal, Timur Davletov, Fodor Pol, David Geza ve Zsofia Mautner kitapseverlerle buluşacak.

Macaristan programının açılışı, Kültür Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Macaristan Ä°nsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog tarafından 8 Kasım'da yapılacak. Açılış sonrasında Macar müzik grubu Cimbaliband konser verecek. Macaristan’ın da yer alacağı Uluslararası Salon ayrıca, 8-11 Kasım'da 35 ülkeden 91 yayınevini ağırlayacak.

Ä°stanbul Kitap Fuarı, 9 gün süresince yurt dışından yazarları da konuk edecek. Sinema teması kapsamında aralarında senarist ve yazar Petros Markaris, Polonyalı yazar Janusz Glowacki, eleÅŸtirmen ve sinema tarihçisi Philip Kemp, roman yazarı Tess Geritsen, Gleen Meade, çevirmen ve yazar Maureen Freely'in de bulunduÄŸu 40 yazar fuarda kitapseverlerle buluÅŸacak.

TÜYAP, genç okurlarına bu yıl da dolu bir program hazırladı. Özellikle hafta içi günlerde farklı yaÅŸ grupları için yazarların katılımıyla söyleÅŸi, okuma ve atölye çalışmaları gibi 57 etkinlik düzenlenecek.

Kitap fuarı hafta içi günlerde 10.00-19.00, haftasonu 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Fuarı, öÄŸrenci, öÄŸretmen, emekli ve engelliler ücretsiz gezebilecek. Fuarın giriÅŸ ücreti 5 lira olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.