Sosyal Medya

Coğrafyamız

14 ülkenin STK temsilcileri Azez'de

İHH'nın 14 ülkedeki partner sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabasındaki konteyner kentlerde incelemede bulundu.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı'nın, "Sana Ä°htiyacım Var" kampanyası kapsamında insani yardım malzemesi topladığı Katar, Bahreyn, Güney Afrika ve Yemen'in de aralarında bulunduÄŸu 14 ülkedeki partner sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri, Azez'deki konteyner kentlerde incelemede bulundu.

Heyet, ilk olarak Azez kasabasındaki Åžemmarin Åžuheda konteyner kentini ziyaret ederek, Suriyeli çocuklara hediye verdi. Daha sonra Siccu köyünde Ä°HH tarafından yaptırılan Suriyeli yetim ailelerin barındığı konteyner kenti ziyaret eden heyet, çocuklarla beraber Arapça ÅŸarkı söyledi. Çocuklarla bir süre vakit geçiren heyet, kampta barınan Suriyeli ailelere temizlik malzemeleri, atkı, bere, eldiven ve çorap dağıttı.

Ä°HH Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, dünyanın çeÅŸitli yerlerinde bulunan sivil toplum kuruluÅŸları temsilcilerinden oluÅŸan heyetle Suriye'de incelemede bulunduklarını söyledi.

Ä°HH'nın partner kuruluÅŸlarının temsilcilerinden oluÅŸan heyetin iç savaşın ilk gününden beri Suriye'deki geliÅŸmeleri takip ettiÄŸini ifade eden Yemelek, heyetin yaÅŸanan dramı bugün de yerinde gördüÄŸünü kaydetti.

Düzenledikleri 'Sana Ä°htiyacım Var' kampanyasının 3'üncüsünü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde baÅŸlattıklarını belirten Yemelek, 'Kampanya kapsamında içerisinde battaniye, sünger, yatak, kışlık giysi, bot ve içlik bulunan 400 yardım tırını 3 ay içerisinde Suriye'ye göndereceÄŸiz. Dün 46 tır malzeme Reyhanlı'dan Suriye'ye yola çıktı. Yarın da 11 tırı Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye göndereceÄŸiz' dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti sivil toplum kuruluÅŸlarından Al-Ä°mdaad DerneÄŸi sorumlusu Ziyaad Patel de derneÄŸin katkılarıyla yapılan Siccu kampını beÄŸendiklerini ifade etti.

MaÄŸdur olan birçok ailenin konteynerlerde yaÅŸadığını belirten Patel, 'Yaklaşık 200 konteynerden oluÅŸan Siccu kampı gördüÄŸüm kadarıyla çok güzel olmuÅŸ. Bu projeye yardımcı olanlara teÅŸekkür ederim' dedi.

Patel, Suriye içerisinde bulunan kampların ev gibi olmasa da ailelerin bir nebze olsun ihtiyacını karşıladığını kaydetti.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.