Sosyal Medya

Genel

Eğitim ve Fen-Edebiyat mezunlarına müjde

Eğitim ve Fen-Edebiyat fakültesi mezunları vergi müfettişi olabilecek.



Maliye Bakanlığının Rapor DeÄŸerlendirme Komisyonlarının OluÅŸturulması ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Ä°liÅŸkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi.

Buna göre; vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik, koordinasyon ve uygulama birliÄŸinin saÄŸlanması amacıyla aynı konu, sektör veya mükellef grubuna yönelik olarak yapılan incelemeler sonucunda, vergi müfettiÅŸleri tarafından düzenlenenvergi inceleme raporlarını deÄŸerlendirmek üzere, vergi denetim kurulu baÅŸkanı tarafından belirlenen, meslekte 10 yılını tamamlamış vergi müfettiÅŸleri arasından görevlendirilecek en az 3 asil ve yeterli sayıda yedek üyeden müteÅŸekkil rapor deÄŸerlendirme komisyonları oluÅŸturulabilecek.

Ä°htiyaca göre oluÅŸturulacak rapor deÄŸerlendirme komisyonu sayısı ile bu komisyonlar tarafından deÄŸerlendirilecek raporlara iliÅŸkin konu, sektör veya mükellef grupları BaÅŸkanlık tarafından belirlenecek.

EĞİTÄ°M, FEN VE EDEBÄ°YAT MEZUNLARINA MÜFETTÄ°ÅžLÄ°K Ä°MKANI

Öte yandan, Maliye Bakanlığının, Vergi Denetim Kurulu YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair YönetmeliÄŸi de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi. YönetmeliÄŸe göre, kurula verilen görevlerin yerine getirilmesinde, uzmanlaÅŸma, iÅŸ bölümünün saÄŸlanması ve iÅŸgücünün verimli kullanılması amacıyla uygun görülen yerlerde Bakan onayı ile doÄŸrudan baÅŸkanlığa baÄŸlı olmak üzere grup baÅŸkanlıkları kurulabilecek veya kaldırılabilecek.

Vergi müfettiÅŸ yardımcılığı giriÅŸ sınavı baÅŸkanlıkça belirlenen yerlerde yapılacak. Sınava girecekler, yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının 1. günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olacak. Vergi müfettiÅŸ yardımcılığı giriÅŸ sınavına katılabilmek için adaylarda, en az 4 yıllık lisans eÄŸitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iÅŸletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile eÄŸitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliÄŸi yetkili makamlarca kabul edilen fakültelerden birini bitirmiÅŸ olma ÅŸartı aranacak.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.