Sosyal Medya

Güncel

6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır, Mardin, Van, Siirt, Muş ve Batman'ın bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Diyarbakır ve Batman geneli, Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van'ın ErciÅŸ, MuÅŸ'un Varto ilçesi ve Siirt'in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi.

ERCÄ°Åž'TE ORTALIK KARIÅžTI!

Van ValiliÄŸi, olayların devam ettiÄŸi ErciÅŸ ilçesinde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan etti. Siirt ValiliÄŸi tarafından da Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi. 

MARDÄ°N VALÄ°LİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada, "05.10.2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimiz baÅŸta olmak üzere ortaya çıkan ÅŸiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiÅŸ ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/C maddesi gereÄŸince ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 07.10.2014 günü saat 17:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸtir" denildi.

DÄ°YARBAKIR VALÄ°LİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır ValiliÄŸi, ÅŸehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokaÄŸa çıkma yasağı ilan etti. 

Diyarbakır ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, bu akÅŸam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokaÄŸa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi. 

Açıklamada ÅŸöyle denildi: "5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/C maddesi gereÄŸince ilimiz merkez BaÄŸlar, Kayapınar, Sur, YeniÅŸehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan ÅŸiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiÅŸ ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00'den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00'ye kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸtir. SokaÄŸa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar deÄŸerlendirilecektir."  

DÄ°YARBAKIR'DA OKULLAR TATÄ°L

Öte yandan Diyarbakır ValiliÄŸi kentteki ilk ve orta dereceleri okulların bir gün tatil edildiÄŸini duyurdu.

VAN'DA YÜZÜNCÜ YIL ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ°'NDE EĞİTÄ°ME BÄ°R GÜN ARA VERÄ°LDÄ°

Van'da, Kobani'ye yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylar üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eÄŸitime bir gün ara verildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi belirtildi. Açıklamada, "Ä°limizde meydana gelen olaylar nedeniyle 08 Ekim 2014 ÇarÅŸamba günü eÄŸitim ve öÄŸretime bir gün ara verilmiÅŸtir" denildi. 

BATMAN VALÄ°LİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Batman ValiliÄŸi, iki gündür olayların sürdüÄŸü kentte ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan etti.

BATMAN'DA OKULLAR TATÄ°L

Yarın, kentteki tüm okullarda da eÄŸitime bir gün ara verildi. 

MUÅž VALÄ°LİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

MuÅŸ'un Varto ilçesinde yaÅŸanan olayların ardından 2 günlük sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi. IŞİD'in Kobani'ye girmesinin protesto edildiÄŸi Varto'da ilçe savaÅŸ alanına döndü. Bugün çıkan olaylarda Hakan Buksur adlı bir göstericinin hayatını kaybetmesi ve biri ağır 6 kiÅŸinin yaralanmasının ardından ilçedeki olaylar büyüdü. Ä°lçedeki eylemciler, 4 okulu ve 2 kamu binasını ateÅŸe vermesinin ardından Varto Kaymakamlığı sokaÄŸa çıkma yasağı kararı aldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede 2 günlük sokaÄŸa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi. Öte yandan ilçedeki gerginliÄŸin halen devam ettiÄŸi bildirildi.

HAKKARÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ°'NDE EĞİTÄ°ME ARA VERÄ°LDÄ°

Hakkari'de yaÅŸanan olaylardan dolayı üniversitede eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereÄŸi Hakkari Üniversites'nde yarından itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi belirtildi.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.